CSE/VC Zwolle blijft nog op haar hoede

| 15-12-2014

De dames van CSE/VC Zwolle hebben de wind in de zeilen. Al een aantal weken maakte de ploeg een prima indruk en afgelopen zaterdag volgde een beloning. In het Landstede Sportcentrum won de formatie met 3-1 (25-22, 24-26, 25-17 en 25-15) van provinciegenoot Eurosped/TVT. Een knappe overwinning. “Maar voor mij was het geen toeval. We kwamen er steeds dichterbij”, zegt trainster Henriëtte ter Steege.

© Annet van Raalten

Het was op 8 november van dit jaar. CSE/VC Zwolle verloor met 1-3 van tweevoudig landskampioen Sliedrecht Sport, maar had zeker kansen op meer. Na afloop was Ter Steege er ziek van en enkele weken later liet zij weten dat haar ploeg meer karakter moest tonen. Dan zouden er ook tegen topploegen positieve resultaten volgen. Het gebeurde zaterdagavond tegen Eurosped/TVT en dus lijkt de Zwolse formatie groei te tonen. Qua scorebordjournalistiek, maar ook in de praktijk, zo weet Ter Steege. “Nogmaals, het was voor mij geen toeval. Ik weet dat Eurosped de eerste verdeelster miste, maar ook met haar had ik het nog moeten zien. Ik had al een aantal weken het gevoel en nu vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Het was d’r op en d’r over.”

De trainster begon halverwege 2014 aan de klus in de eredivisie en zag haar ploeg flinke stappen maken. In de eerste vier wedstrijden ging alles nog te snel en te hard, maar inmiddels heeft de opgedane ervaring effect. In de vijfde wedstrijd trof CSE/VC Zwolle Lycurgus en won het met 3-1. “Dat was naar mijn mening de ommekeer. Vanaf dat moment zijn we steeds sterker geworden, want alle facetten zijn beter geworden. Trainers van de tegenpartij zeggen vaak dat ze goed zijn weggekomen”, weet Ter Steege, die het doordrukken als verbeterpunt noemt. “Ook zaterdag namen we in de tweede set een grote voorsprong, maar gaven het toch nog uit handen. Dat gebeurde ons de laatste weken vaker. Je moet dan doordrukken en de set over de streep trekken.”

© Annet van Raalten

Ranglijsttechnisch gezien staan de Zwolse vrouwen inmiddels in de veilige haven. Het spel wordt beter en ook de topploegen moeten nu blijkbaar echt rekening houden met CSE/VC Zwolle. Toch blijft Ter Steege kalm en kijkt ze nog altijd naar onderen. “Plaats zes is ver weg en handhaving was voorafgaand aan het seizoen het doel. We staan er nu goed voor, maar er kan van alles gebeuren. Je moet daarom elke dag scherp zijn.” Voor de volleybalformatie wacht in 2014 nog een bekerduel tegen Coolen-Alterno, waarna op 10 januari 2015 de competitie wordt hervat. Het kerstdiner zal de dames in ieder geval prima smaken.

Volleybal, VC Zwolle, Henriëtte ter Steege

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws