CSE Landstede Basketbal MU16 pakt titel

| 20-05-2019

Het is CSE Landstede Basketbal MU16 zondag gelukt om het landskampioenschap binnen te halen. De ploeg van coach Tom Schonewille moest in de finale tegen Basketball Academie Limburg (BAL) flink aan de bak, maar kon na een 75-80 zege de beker omhoog houden. “Dit is genieten, want we hebben er hard voor gewerkt”, reageert coach Schonewille.

Het Zwolse U16-team rekende in de halve finale af met BV Noordkop en mocht zich daardoor melden voor de NBB Finals in het Landstede Sportcentrum. Op het centre court hadden de jonge Zwolse ploeg het in eerste instantie lastig met BAL, maar beetje bij beetje keerde de wedstrijd. “We hadden drie uitgangspunten: agressief spelen, op tempo spelen en samen zijn. Vanaf de eerste minuut heb ik dat gezien en in de tweede helft lukte het daardoor om op voorsprong te komen. We hebben het gameplan goed uitgevoerd”, weet Schonewille, die zijn team bij rust nog met 40-36 achter zag staan.

In het derde kwart werd die schade al gerepareerd en na een spannend slotkwart won CSE Landstede Basketbal met 75-80. “Dat is het resultaat van een jaar lang heel hard werken en veel uren maken in de zaal. We hebben ook individuele kwaliteiten, want er zijn drie spelers geselecteerd voor het Nederlands team onder 15 jaar en ook drie voor Oranje onder 16 jaar. We hebben jongens die in de top van Nederland meedraaien”, zegt Schonewille. Een dag later wacht er nog wat feestgedruis, want maandagmiddag wordt de titel gevierd met iedereen binnen de Zwolse jeugdopleiding. “Een soort traditie. We eten dan taart, knippen het netje en vieren het samen. Hartstikke mooi.”

Of het daarna vakantie is? Zeker niet. De spelers van MU16 zijn nu een week vrij, maar daarna wordt de training gewoon weer hervat. “We gaan het naseizoen in, waarin we ons ook voorbereiden op de nationale selecties. Eerst even een week genieten en daarna weer hard aan het werk. Vakantie is het nooit”, lacht Schonewille.

Basketbal, Landstede Hammers, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws