CSE Landstede Basketbal MU16 naar finale

| 13-05-2019

CSE Landstede Basketbal MU16 heeft zich geplaatst voor de finale van de strijd om het landskampioenschap. Het jongensteam van coach Tom Schonewille rekende over twee wedstrijden af met BV Noordkop uit Den Helder en treft nu in de finale Basketball Academie Limburg uit Weert. Deze eindstrijd wordt zondag 19 mei gespeeld in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 13.00 uur.

© Thomas Bartelds

De Zwolse basketbalploeg kwam tijdens de eerste confrontatie met BV Noordkop nog matig voor de dag en verloor de uitwedstrijd dan ook met negen punten verschil. De return werd afgelopen zaterdag in Zwolle gespeeld en in dat duel kwam CSE Landstede Basketbal MU16 wél scherp uit de startblokken. Desondanks raakte BV Noordkop niet in paniek. De ploeg uit Den Helder haakte aan en ging zelfs de rust in met een 34-37 voorsprong. In de tweede helft kwamen de Zwollenaren snel langszij en liepen uit naar 58-45. Die voorsprong werd in het vierde kwart met ziel en zaligheid verdedigd. Dennis Logtenberg bleef in de slotfase koel vanaf de vrijeworplijn (8 op 9) en leidde zijn team daarmee naar een 76-58 overwinning.

Naast MU16 maakte ook CSE Landstede Basketbal MU21 nog kans op de landstitel. De ploeg van coach Edwin Luyckx trof in de halve finales het Groningse Donar en startte het tweeluik met een 64-70 thuisnederlaag. In Groningen moest de Zwolse formatie afgelopen weekeinde een achterstand van zes punten zien goed te maken, maar slaagde er niet in om Donar het vuur aan de schenen te leggen. Na twintig minuten keek het Zwolse MU21 tegen een 43-31 achterstand aan. Halverwege het vierde kwart werd het verschil teruggebracht tot 70-62 en keerde de spanning enigszins terug. Er werd geknokt voor elke bal, maar uiteindelijk moest de Zwolse formatie toch haar meerdere erkennen in Donar. De return in Groningen eindigde in 86-76.

Voor het Zwolse meidenteam CSE Landstede Basketbal VU14 eindigde de strijd om het landskampioenschap eveneens in de halve finales. De ploeg van coach Tim Arns had in de thuiswedstrijd tegen Lokomotief veel moeite met het fysieke spel en de verdedigende druk van de opponent uit Rijswijk, waardoor dat duel met 42-58 verloren ging. Dus afgelopen weekend stonden de Zwolse meiden voor de pittige opgave om een achterstand van zestien punten goed te maken. Daar slaagden zij niet in. CSE Landstede Basketbal speelde met veel lef en karakter, maar Lokomotief had de controle over de wedstrijd. Via een 22-23 ruststand werd het 68-61 en plaatste Lokomotief zich terecht voor de finale.

Basketbal, Landstede Hammers, CSE, Landstede Sportcentrum, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws