CSE-junioren presteren prima in Hengelo

| 04-06-2019

De atleten van het Zwolse Centre for Sports & Education (CSE) hebben zaterdag tijdens het Gelders-Overijsselse kampioenschap in Hengelo meerdere medailles in de wacht gesleept. In de categorie meisjes D liep Femi Ayodeij in een razendsnelle tijd naar goud op de 60 meter, terwijl ook Jill Kleinlugtenbelt het hoogste ereschavot mocht betreden.

© Jan Burgman Fotografie

Ayodeij kwam in actie op de 60 meter voor meisjes D en zette een nationale topprestatie neer. Ze liep naar een tijd van 8,07 seconden en dat was de derde seizoenstijd, plus een verbetering van haar eigen clubrecord. In diezelfde categorie snelde Naömi Gooijer in 8,61 seconden naar een vierde plaats en Sara Meijer moest het met een tijd van 8,75 seconden doen met een zevende plaats. Vlak daarvoor verbeterde ze met 3 minuten en 19 seconden haar persoonlijke record op de 1.000 meter en dat was goed voor een zilveren plak. Boyd Steur deed bij de jongens D mee aan de 1.000 meter en kwam tot een zevende tijd (3.18).

Jill Kleinlugtenbelt wist op de 80 meter tot twee keer toe haar persoonlijke record te verpulveren. Allereerst liep ze in de series naar een tijd van 10,82 seconden en in de finale ging het nog harder. Met een tijd van 10,65 seconden bereikte ze de tweede plaats en die prestatie werd overtroffen op de 80 meter horden. Ook op dat onderdeel liep ze zowel in de series (12,23) als in de finale (12,19) naar een persoonlijk record en dat was goed voor een gouden plak. Tessa Harbrink kwam bij de meisjes C tot zilver op de 800 meter, terwijl meerkamper Melchior Treffers het ook niet onverdienstelijk deed. Hij won bij het discuswerpen, zette bij het hoogspringen een nieuw persoonlijk record neer, en pakte brons bij het verspringen.

Atletiek, PEC 1910, CSE

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws