CSE is nu een NBB Basketball Academy

| 11-11-2011

Het Centre for Sports & Education heeft vorige week de status van NBB Basketball Academy gekregen. Het CSE is pas de tweede basketbalopleiding die het keurmerk van de Nederlandse Basketbal Bond heeft ontvangen. Net als in Weert gaat het in Zwolle om een NBB Basketball Academy in oprichting, die zal worden omgezet in een officiële status als de opleiding van het Centre for Sports & Education aan alle door de NBB en NOC*NSF gestelde voorwaarden voor Regionale Talenten Centra blijft voldoen.

Adriaan van Bergen, manager basketbal bij het CSE, is blij dat Zwolle een NBB Basketball Academy wordt. “Dit is een bekroning voor drie jaar hard werken. We hebben nu driehonderd leerlingen, waaronder tachtig basketballers, die nu een topsportopleiding goed met onderwijs kunnen combineren. Dat is iets om met z’n allen enorm trots op te zijn. Ik ben dankbaar naar de school toe en vooral naar de vele leerkrachten die sportminded zijn. Zij begrijpen dat een leerling een les op een ander moment moet inhalen omdat een training of een belangrijke wedstrijd even voor gaat. Meer dan lof daarvoor.”

In Zwolle wordt al een aantal jaren basketbaltalent opgeleid aan het Centre for Sports & Education, waar wordt samengewerkt met Landstede Basketbal/ZAC. Jonge spelers met ambities om als topsporter te slagen, combineren bij het CSE een topsportopleiding met basis-, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. NBB Basketball Academies zijn noodzakelijk voor het verhogen van het aantal trainingsuren en de maximale ontwikkeling van het talent. Dat is hard nodig want de topsportambitie van het Nederlandse basketbal is om medio 2016 met de nationale teams te behoren tot de top van Europa en met de vrouwen zelfs deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Basketbal, Landstede Basketbal, NOC*NSF, CSE, Landstede, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws