CSE College Tour opnieuw groot succes

| 14-06-2019

CSE College Tour is ook dit jaar in de smaak gevallen. Paul van den Bergh, teamleider van het Centre for Sports & Education, ging tijdens deze editie - samen met het aanwezige publiek - in gesprek met hockeyster en voormalig CSE-leerling Maxime Kerstholt en theatermaker Rory de Groot.

CSE College Tour wordt jaarlijks ter inspiratie en inzicht georganiseerd voor ouders van CSE-leerlingen, medewerkers van het CSE en andere belangstellenden. Openhartig vertelden de speciale gasten donderdagavond over hun ervaringen, teleurstellingen en de momenten die bepalend waren in hun carrière. Zo vertelde De Groot over zijn kortstondige voetbalcarrière bij Feyenoord, die veelbelovend begon. Door controverses met trainer en technische staf kwam het echter na twee jaar al tot een einde. Kerstholt haalde herinneringen op van haar overstap naar hoofdklasser Laren en ze vertelde over haar debuut in het Nederlands team. “Als beginnend topsporter moet je voor je droom gaan. Maar probeer altijd wel met beide benen op de grond te blijven staan en realistisch te blijven”, aldus de Zwolse.

De aanwezigen namen enthousiast en geïnteresseerd deel aan het gesprek. Vragen over het belang van mentale ondersteuning, over de waarde van een voetbalcontract, de rol van de ouders en de balans en aansluiting tussen sport en school, werden uitgebreid door de twee voorzien van antwoord. Peter en Sharesca Gooijer (ouders van een CSE-leerling) vonden het een inspirerende avond. “Ik zeg altijd: je moet plezier hebben in wat je doet, je moet nooit te fanatiek worden. En daarin werd ik bevestigd door Maxime. Ze zei dat het heel belangrijk is dat je het leuk blijft vinden en dat je plezier blijft houden”, aldus eerstgenoemde aan het einde van de interessante avond.

CSE, Maxime Kerstholt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws