Crooijmans: ‘De club is langzaam groeiende’

| 11-12-2013

Rugby Club Zwolle is groeiende. Niet alleen het ledenaantal stijgt langzaam, maar ook het spelniveau wordt steeds beter. Het eerste team van de club promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse, waarin het nu wel de hekkensluiter is. “Maar we spelen mooie wedstrijden, tegen grote clubs. We wisten dat het pittig zou worden, maar hebben een paar mooie resultaten geboekt”, zegt captain Jules Crooijmans.

© Daniëlle van Eerden

Die resultaten brengen RC Zwolle tot dusver op een puntentotaal van elf. De ploeg won de eerste wedstrijd van concurrent SRC Rush en boekte vervolgens nog een knappe 19-15 overwinning op Haarlem. Ook pakte het onder andere een wedstrijdpunt tegen koploper AAC Rugby. “Dat zijn mooie resultaten. Een wedstrijdpunt verdien je door veel te scoren en dat lukte ons afgelopen zondag tegen de koploper. Een knappe prestatie, zo sprokkelen we de punten bijeen. Hopelijk is het uiteindelijk genoeg om in de tweede klasse te blijven. Dat is wat we echt graag willen”, vertelt de Zwolse aanvoerder.

De Zwolse rugbyers staan onderaan in de tweede klasse, maar tot ontevredenheid stemt dit niet. De ploeg doet het naar behoren. “We verliezen veel, maar spelen wel leuke potjes, tegen goede tegenstanders. Het is zonde dat we onderaan staan, maar we hebben vaak goed gespeeld”, zegt Crooijmans, die het plan de campagne voor de laatste vijf wedstrijden al paraat heeft. “We hebben een aantal wedstrijden uitgekozen, waarin we echt een zege willen grijpen. Dat kan genoeg zijn voor handhaving. En als je al van Haarlem kan winnen, dan is er veel mogelijk. We halen alles uit de kast”, vertelt een hoopvolle aanvoerder.

© Daniëlle van Eerden

Om het rugby in Zwolle daadwerkelijk naar een hoger plan te tillen moeten er vooral leden bij. Die groei is vorig jaar ingezet en gaat langzaam de goede kant op. “In een stad als Zwolle moet het mogelijk zijn om in ieder geval twee teams draaiende te houden. Dat gaat nu goed, we hebben al wat nieuwe jongens ingepast. Rugby is in Nederland sowieso groeiende en dat merk je ook op het veld. Het algemene niveau gaat omhoog.” Mocht het eerste team van RC Zwolle degraderen, is er echter geen man overboord. “Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk spelen, maar het is fysiek en mentaal een grote opgave om op dit niveau te acteren. Het is zou jammer zijn, maar dan gaan we aankomend seizoen weer lekker veel wedstrijden winnen”, sluit Crooijmans af.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws