Crickettoernooi op sportpark Marslanden

| 14-05-2013

Tweetalig Onderwijs (TTO) Noordoost Nederland organiseert donderdag 16 mei in samenwerking met de KNCB en Cricket Club Zwolle op sportpark Marslanden een crickettoernooi voor TTO-leerlingen. Van de zeven deelnemende TTO-scholen verdedigt de Van der Capellen Scholengemeenschap donderdag de Zwolse eer tijdens het crickettoernooi, dat wordt geopend door wethouder Gerrit Piek.

Het crickettoernooi van de KNCB en TTO is een wereldwijd gewaardeerd initiatief. De organisatie is al twee keer in de prijzen gevallen. Op sportpark Marslanden starten de deelnemende scholen donderdag om 10.00 uur met het volgen van clinics, waarna vanaf 13.00 uur de scholieren hun cricketkunsten kunnen vertonen tijdens het toernooi. De deelnemende scholen zijn afkomstig uit Almelo, Apeldoorn, Assen, Enschede, Epe, Tubbergen en Zwolle.

De organisatie van het toernooi vindt dat de sport goed aansluit op de capaciteiten van de leerlingen. “Deze sport is een mooi middel voor TTO-leeringen om de uitspraak van het Engels te oefenen, wat heel goed terug kan komen bij bijna alle andere theorievakken op de TTO-scholen. Daarnaast is cricket een dynamisch spel van gooien, slaan en tactiek en bovendien is het een sport waarbij vaak de slimste wint. Al met al is het een sport die perfect in de wieg is gelegd voor TTO-leerlingen.”

Cricket, Cricket Club Zwolle, Sportpark Marslanden

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws