Cricket Club Zwolle wint eerste thuisduel

| 25-07-2011

Cricket Club Zwolle heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven. Op sportpark De Marslanden werd de allereerste thuiswedstrijd van de vorig jaar april opgerichte cricketclub gespeeld. Dat het duel tegen Gelre Cricket uit Zutphen uitdraaide op een eclatante overwinning (2-0) voor Zwolle, was gezien het enthousiasme van spelers en supporters eigenlijk geen verrassing.

Ondanks de abominabele weersverwachtingen hadden de spelers van Gelre de moeite genomen naar Zwolle af te reizen. Dit tot grote vreugde van de Zwollenaren, want de vorige week aangelegde kunstgras pitch lag er - ondanks de vele regen in de nacht van zaterdag op zondag - uitstekend bij. Er lagen nagenoeg geen plassen op het veld, zodat in goed overleg werd besloten om klokslag 12.00 uur de eerste bal te bowlen. Captain Neville Andrew had de toss gewonnen en verkoos te fielden.

Op de eerste bal van de tweede over bowlde Arjan Scheve een fabelachtige bal en nam het eerste Zwolse thuiswicket in de geschiedenis. Ook het tweede wicket was voor Scheve. De andere openingsbowler, Hassan Mukadam, deed niet voor Scheve onder en nam in totaal vijf wickets. Scheve eindigde zijn tien overs met een uitmuntende 4 voor 22. Gelre was in 21 overs uit voor 62 runs.

Na de uitstekende lunch werd er vol goede moed begonnen aan de Zwolse innings. De snelle val van twee wickets bracht Mukadam niet van zijn stuk. Tezamen met Asif Malik werd voorzichtig een totaal opgebouwd. Uiteindelijk werd het vereiste aantal runs vakkundig gehaald, door een solide samenwerking tussen Mukadam en De Haan. De eerste thuisoverwinning van Zwolle was een feit. In het knusse clubhuis van Cricket Club Zwolle werd na afloop getoast met champagne op de eerste wedstrijd op Zwols grondgebied.

Cricket, Cricket Club Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws