Cricket Club Zwolle debuteert met winst

| 16-05-2011

Cricket Club Zwolle heeft haar allereerste officiële wedstrijd in het bestaan van de club weten te winnen. In Nijmegen debuteerden de Zwollenaren zondag in de vierde klasse B met een krappe overwinning op Quick 1888. De thuisclub kwam in de eerste veertig overs tot een score van 159 runs tegen vijf wickets. In de tweede inning kwam Cricket Club Zwolle tot 161 runs en versloeg Quick daarmee met één wicket. Een fantastisch debuut!

De eerste wedstrijd voor de Zwolse cricketers was wel even wennen. De erg belangrijke toss, in het cricket zeer bepalend voor het spelverloop, werd gewonnen door Quick 1888 en dus konden de bowlers van CC Zwolle direct aan de bak. “In de eerste twintig overs was het soms wat zoeken naar de juiste lengte in de ballen, maar de run-rate van Quick kon door goed werk in het veld laag gehouden worden op ongeveer vier runs per over”, vertelt Arjan Scheve van de Zwolse ploeg. “In de tweede twintig overs van de eerste inning ging het een stuk beter en gingen de wickets bij Quick 1888 om.”

Na de gezamenlijke lunch was het de beurt aan Cricket Club Zwolle om te batten en de 159 runs van Quick 1888 te overtreffen. “Na een goed begin waarin we al snel op 30 runs tegen 0 wickets kwamen te staan, verloren we een aantal wickets door goed bowlen van Quick en een mooie vangbal van één van hun veldspelers”, aldus Scheve. “Toen daarna ook één van onze betere batsmen na een ongelukkige edge uitgevangen werd, begonnen we enigszins te vrezen voor een slechte afloop. Gelukkig klaarde onze beste batsman Andrew Neville de klus uiteindelijk met 68 runs.” In de 35ste over kwam Zwolle op 161 runs en daarmee won het met één wicket.

Cricket, Cricket Club Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws