Corners Voerman worden HC Zwolle fataal

| 15-04-2018

De heren van HC Zwolle hebben zondag de uitwedstrijd bij Schaerweijde met liefst 5-0 verloren. De overgangsklasser hield voor de rust de schade nog beperkt, maar moest na de onderbreking toezien hoe vooral Pieter-Jan Voerman tekeer ging. De oud-speler van Zwolle was goed voor vier van de vijf treffers.

© Annet van Raalten

Uit bij Schaerweijde was nou niet direct een wedstrijd waar Zwolle het moest doen en dat bleek uiteindelijk ook wel. De strafcorner van Pieter-Jan Voerman is voor de Zwollenaren geen onbekend fenomeen, maar toch was de specialist ook tegen zijn oude ploeg akelig succesvol. Binnen zeven minuten had hij al succes en na de rust herhaalde hij dat kunststukje nog liefst drie keer. Leon Hamminga mocht vervolgens nog delen in de feestvreugde, maar het was toch vooral de middag van Voerman. HC Zwolle zag concurrent Leiden eveneens verliezen, waardoor beide ploegen nog altijd hetzelfde puntenaantal hebben: negen.

Dames morsen weer
De dames van HC Zwolle zijn er zondag niet in geslaagd om te winnen bij nummer drie Naarden. Bij rust stonden de Zwollenaren nog wel op een 0-2 voorsprong, maar een strafcorner en een strafbal bezorgden de ploeg wederom puntenverlies: 2-2. Op de ranglijst raakt de ploeg van trainer Roel Stofmeel daardoor achterop bij koploper Gooische, dat twee punten voorsprong heeft op Zwolle.

Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws