Coníche Topvolleybal Zwolle hard onderuit

| 31-10-2018

“Wij waren mentaal onvoldoende voorbereid op deze wedstrijd.” Het is de duidelijke conclusie van Gerard van Vliet. De coach van Coníche Topvolleybal Zwolle zag zijn ploeg woensdagavond in het Landstede Sportcentrum met 0-3 (14-25, 18-25 en 20-25) verliezen van Sliedrecht Sport.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het is vaker gebeurd dat wij op de woensdagavond mentaal niet goed voor de dag kwamen. Ook dit keer ontbrak de concentratie, de scherpte en de felheid. Wij speelden op negentig procent van ons kunnen en dat is gewoon niet genoeg tegen Sliedrecht”, stelt Van Vliet, die van mening is dat Sliedrecht over een stabiele ploeg beschikt. “Doordat zij al wat langer bij elkaar zijn, zitten er veel automatismen in hun spel. Bovendien spelen zij met veel lef en bravoure. Het is gewoon een prima team, dus wij wisten dat wij scherp moesten zijn en vol aan de bak moesten.”

De scherpte ontbrak echter volledig aan de kant van de Zwollenaren. “Vanaf punt één zaten wij niet in de wedstrijd”, zegt Gerard van Vliet, die het gevoel had dat meerdere spelers mentaal niet klaar waren voor de wedstrijd. “Jonas Mulder zat bijvoorbeeld om 19.00 uur nog een toets te maken op school en moest vervolgens als een razende naar het Landstede Sportcentrum. En zo waren er nog wel een paar spelers”, aldus Van Vliet, die zijn team na afloop van het verloren duel de opdracht heeft gegeven om zelf met een oplossing te komen. “Een volgende keer moet dit echt anders.”

Na de zeer matige eerste set kwam Topvolleybal Zwolle in het verloop van het duel wel steeds iets beter in haar spel. “Het ging inderdaad elke set iets beter. In de derde set bleven wij ook lang bij. Maar bij een 16-17 stand maakten wij een paar fouten, waardoor er een gaatje werd geslagen. En vervolgens serveerde Sliedrecht de partij gewoon keurig uit.” Door de nederlaag tegen Sliedrecht komt er voor de Zwolse formatie nog meer druk te liggen op de confrontatie van komende zaterdag tegen hekkensluiter Advisie/SSS. “Dat is zeker een belangrijke thuiswedstrijd, maar ik ben ervan overtuigd dat dat een hele andere wedstrijd wordt”, aldus Van Vliet.

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws