Coníche Topvolleybal Zwolle eert Tobias

| 14-12-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle speelt op zaterdag 22 december haar laatste competitiewedstrijd van 2018 en dat moet een bijzondere worden. In eigen huis staat het treffen met landskampioen Abiant Lycurgus namelijk geheel in het teken van de Tobias Sybesma Foundation.

Tobias Sybesma overleed op 31 juli van dit jaar op 12-jarige leeftijd aan de gevolgen van hersenstamkanker. Hij was de grondlegger van de Tobias Sybesma Foundation. “Tobias wilde profvolleyballer worden. Eerst bij Zwolle, waar hij actief was in de C1, en daarna in Italië. De hersenstamkanker deed die droom abrupt stoppen. Hij had nog een droom, of beter gezegd: een wens. Hij hoopte dat er na hem geen kinderen meer zouden overlijden aan de gevolgen van hersenstamkanker”, aldus aanvoerder Jelle Hilarius van Topvolleybal Zwolle.

De ploeg is sinds dit seizoen officieel ambassadeur van de Tobias Sybesma Foundation. Vorig jaar stonden de Zwolse volleyballers tijdens de wedstrijd tegen Abiant Lycurgus ook al stil bij Tobias, die toen nog aanwezig was. Ook dit jaar willen de Zwollenaren er een bijzondere avond van maken. "Via filmpjes en oproepen op social media worden zoveel mogelijk liefhebbers opgeroepen om aanwezig te zijn. Er vinden allerlei activiteiten plaats, waaronder een speciale verloting met geweldige prijzen als nationale en internationale volleybalshirts. Daarnaast kan iedereen geld doneren”, meldt het team.

Ook zijn er verschillende sponsoren aangeschreven, die een avondvullend programma voorgeschoteld krijgen. "Zij kunnen deelnemen aan een voorbeschouwing, het zogenaamde 'warmlopen' en na afloop samen eten. Voor volleybalverenigingen uit de regio zijn er speciale plaatsen gereserveerd”, zo luidt de oproep. De wedstrijd tussen Topvolleybal Zwolle en Lycurgus begint volgende week zaterdag om 17.00 uur en de entree is gratis.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws