Coníche Topvolleybal pakt de volle buit

| 26-10-2016

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft woensdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd winnend afgesloten. De Zwollenaren moesten nog wel de tweede set aan Talent Team Papendal/Arnhem laten, maar wonnen uiteindelijk keurig met 3-1: 25-21, 17-25, 25-15 en 25-17. “Het was zeker een terechte overwinning en ook wel een opluchting”, roept coach Thijs van Noorden.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Al het begin is moeilijk en dat gold ook zeker voor Topvolleybal Zwolle. Het gloednieuwe team kende een moeilijke start van de competitie, al sprokkelde het hier en daar wel een set mee. Afgelopen zaterdag tegen Draisma Dynamo kwam de ploeg zelfs op een 0-1 voorsprong, maar toch volgde er weer een nulpunter. Woensdag tegen Talent Team Papendal/Arnhem lukte het eindelijk om te winnen. In de eerste set nam de Zwolse formatie, opnieuw spelend zonder de geblesseerde Jelle Hilarius, vanaf het eerste moment een voorsprong en dat resulteerde in een 25-21 setwinst. Opmerkelijk was het makkelijke serveren van Hugo Noomen, die op 14-10 met twee aces voor de definitieve nekslag zorgde.

De eerste set gewonnen, net als zaterdag. En ook het vervolg leek akelig op de pot tegen Dynamo. In de tweede set was het Talent Team namelijk heer en meester, waardoor het met 17-25 de stand weer gelijk trok. Een flinke domper. “Ik wil niet zeggen dat er dan paniek ontstaat, maar je moet het toch wel even draaien. Uiteindelijk kost het je een set, maar ik hield vertrouwen in een goede afloop”, aldus Van Noorden. Topvolleybal Zwolle rechtte dan ook de rug en kwam in de derde set weer helemaal in haar eigen spel. Mede door drie aces van Jonas Mulder, die in totaal zes punten op zijn service maakte, won de thuisploeg de derde set met 25-15. Daarmee verdween ook het laatste sprankje hoop bij de bezoekers, die de laatste set met 25-17 verloren.

Een duidelijke 3-1 overwinning, waardoor Topvolleybal Zwolle eindelijk van de hatelijke nul is. En dat was ook wel even nodig, aangezien de Nevobo heeft besloten dat er dit seizoen drie ploegen uit de eredivisie degraderen. Daarmee wordt de opdracht van Topvolleybal Zwolle nog zwaarder. Van Noorden is niet helemaal blij met het besluit van de bond. “De timing is een beetje minder”, zegt hij. “Wij zijn aan het opbouwen en ook een ploeg als Nesselande steekt de nek uit. Op deze manier wordt het bijna onmogelijk om het hoofd boven water te houden. Maar goed, wij moeten bij de eerste acht eindigen en daar gaan we iedere week heel hard voor knokken.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws