Comeback helpt PEC Vrouwen aan een punt

| 19-04-2019

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdag een punt overgehouden aan het thuisduel met ADO Den Haag. Net als een week eerder in de halve finale van het bekertoernooi bleef het bij een gelijkspel, maar ditmaal werd het wel een doelpuntenfestijn: 3-3.

© Jan Burgman Fotografie

In eerste instantie leek het er niet op dat PEC een positief resultaat aan het treffen zou overhouden, want de Haagse dames speelden voor de rust al een flinke voorsprong bij elkaar. Na zeventien minuten opende Chasity Grant de score en in een tijdsbestek van twee minuten werd het ook nog eens 0-3. Taylor Ziemer werkte na 36 minuten de 0-2 binnen en kort daarna was diezelfde Ziemer goed voor het derde Haagse doelpunt.

Het leek voor PEC onbegonnen werk te worden, maar toch volgde er herstel. Vier minuten na rust zorgde Maxime Bennink met de 1-3 voor het juiste zetje in de rug en daarna was het tijd voor aanvoerder Babiche Roof. Zij hielp na een dik uur de Zwolse dames weer terug in de wedstrijd en completeerde tien minuten voor het einde zelfs de comeback. Bij die 3-3 leek het niet te blijven, maar diezelfde Roof en onder andere Shanel Smid kregen het niet voor elkaar om de volle buit over de streep te trekken.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws