Column: ‘Deadline hier en deadline daar!’

| 12-04-2011

Of ik een keer een column wilde schrijven voor op de website, was de vraag tijdens de laatste bijeenkomst van de Raad van Advies van Sportief Zwolle. Sportief als ik ben zei ik natuurlijk meteen JA! Maar laat dat nou net ook mijn valkuil zijn. Veel te snel ja zeggen. Nou valt dat met het schrijven van een column nog wel mee, want naarmate de deadline in de buurt komt wordt de druk vanzelf opgevoerd en word je uiteindelijk ‘gedwongen’ je stuk te produceren.

Anders wordt het als je, na een enthousiaste reactie op een tweet* over de ambitie van een paar hardlopers een loopevenement in Zwolle-Zuid te organiseren, ineens in de organisatie van de 10 mijl van Zwolle-Zuid belandt. Wat begon als een leuk idee voor een hardloopwedstrijd (hoe moeilijk kan dat zijn?), is inmiddels een serieus event geworden. Na de Halve Marathon in het centrum, de Salverda Berkumloop, de Stadshagen Run en de diverse Novon Recreatielopen van AV PEC, een mooie aanvulling op de loopagenda van sportstad Zwolle.

Als ik deze column schrijf, zitten we in de laatste week voor de eerste uitvoering op zaterdag 16 april aanstaande. Ook hier beginnen de deadlines te knellen. Is alles geregeld, zijn we niets vergeten, niets over het hoofd gezien? Is het drinken voor de lopers na de finish al geregeld Jacco? Oh ja, mijn actiepunt… Hoe zat het ook alweer; lichte paniek.

De paaltjes in het winkelcentrum Zwolle-Zuid blijken niet eenvoudig te verwijderen, maar dat is gelukkig niet mijn actiepunt. Toch weer een oplaaiend gevoel van onrust. Vanavond het inpakken van startnummers en chips met de rest van het bestuur. Ik hoop dat ik op tijd ben, want ik had inmiddels al weer ja gezegd tegen een ander leuk initiatief. Ik mag spreken voor een zaal vol startende ondernemers en ik moet het natuurlijk op het laatste moment nog voorbereiden.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal goed komen. Zaterdag lopen er ruim 800 mensen vijf of tien mijl door Zwolle-Zuid. Een heel mooi parcours door de straten van Zwolle-Zuid en over de prachtige IJsseldijk, met start en finish in het mooie nieuwe winkelcentrum. Er is van alles te doen voor groot en klein, dus een bezoekje als toeschouwer meer dan waard. Ik ga nog even met de Sligro bellen of de drankjes al geregeld zijn en daarna ook maar even aan de gang met mijn actiepunten voor Het Ballonspektakel Zwolle. Zit daarvoor ook alweer tegen een paar deadlines aan te werken.

Maar deze column is tenminste af! Of moet ik zeggen: Finished!

Jacco Vonhof
Eigenaar Novon Schoonmaak

* Voor de liefhebbers @10mijlvZwolleZ of #10mzz

Columns, Jacco Vonhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws