‘ColorRain is een unieke en gezellige loop’

| 12-06-2014

“De insteek van de ColorRain is dat iedereen, van jong tot oud, mee kan doen aan een kleurenloop.” Dit zegt Rianne Schorel, organisator van de ColorRain. Op vrijdag 27 juni komt de kleurenloop voor de tweede keer naar Zwolle. Eerder bleek het idee in Breda al goed aan te slaan. “Daar was het een groot succes. De deelnemers vonden het allemaal een unieke ervaring.”

Vorig jaar organiseerde TwinsAllround in samenwerking met The Color Run al een kleurenloop in Zwolle, maar dit jaar gaat de stichting verder zonder ondersteuning van The Color Run. Het doel is om de ColorRain voor een ieder toegankelijk te maken. Van jong tot oud en van niet-loper tot atleet. “Iedereen moet mee kunnen doen”, vertelt Schorel. “Daarom zijn de kosten bij ons relatief laag en lopen we 4 in plaats van 5 kilometer.” De kosten variëren van 12,50 tot 17,50 euro en er wordt gestart in speciale startvakken. Eerst beginnen de wandelaars en de families, gevolgd door beginnende lopers. De afsluitende starters zijn de snelle lopers. “Zo kunnen mensen hun eigen tempo blijven lopen.”

De route van de kleurenloop gaat over 4 kilometer en loopt rond het IJsseldelta Stadion. De deelnemers komen langs diverse Zwolse plekjes. “Het is een hele verrassende route, waarin de natuur een belangrijke rol speelt. De deelnemers komen langs mooie plekken, daar waar je normaal gesproken niet komt”, weet Schorel. Op dit moment hebben er zich al achthonderd lopers opgegeven. De organisatie hoopt uiteindelijk op tweeduizend deelnemers. “Het is een ontzettend leuke en unieke ervaring. Iedereen is welkom, ook als je helemaal niets met hardlopen hebt. Hopelijk halen we de tweeduizend inschrijvingen.” Voor meer informatie zie www.colorrain.nl of www.colorrainglow.com.

Hardlopen, Wandelen, Rianne Schorel, ColorRain

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws