Coen Rijpma wint jongerenklassement

| 15-07-2013

Hanzerenner Coen Rijpma heeft het jongerenklassement van de clubcompetitie regio Noord gewonnen. De 21-jarige renner uit Oldeholtpade had de witte leiderstrui al stevig om zijn schouders en hoefde die afgelopen weekend, na de laatste wedstrijd van de clubcompetitie in Venhuizen, niet meer af te staan. “Ik ben hier hartstikke blij mee”, zegt Coen Rijpma, die in het algemeen klassement uiteindelijk op de vijfde plaats is geëindigd.

Naast het individuele succes van Coen Rijpma deed Hanzerenners Zwolle afgelopen weekend ook als club goede zaken tijdens de Tweedaagse van Venhuizen. “We waren met slechts vier renners actief in Venhuizen, maar zijn als ploeg in de clubcompetitie nog wel gestegen van de negende naar de zesde plaats”, vertelt de beste jongere, die op de eerste dag van de meerdaagse samen met Jasper Keulemans, Jasper Nijkamp en Simon Schram geen potten kon breken in de ploegentijdrit. “Je mag met zes renners starten en wij waren met z’n vieren, dus dan weet je van te voren dat je geen toptijd neer kan zetten.” De Zwolse formatie deed wat het moest doen en zette na de ploegentijdrit snel de knop weer om voor de avondetappe.

In die avondetappe over 119 kilometer liet Hanzerenner Simon Schram zich van voren zien. Hij maakte deel uit van de kopgroep van dertien renners en finishte uiteindelijk als zesde. “Dat was zeer gunstig voor ons, want de punten voor de clubcompetitie werden verdeeld op basis van het algemeen klassement van de ‘gehele’ Tweedaagse van Venhuizen”, zegt Coen Rijpma, die zondag tijdens de afsluitende omloop over 163 kilometer zelf mee zat in de grote kopgroep. “Ik heb de gehele dag in aanval gereden en kon ook nog meesprinten om de zege, maar in de laatste bocht zat ik helaas achter een valpartij.” Rijpma finishte daardoor als twintigste, maar door de ruime voorsprong van de kopgroep deed hij - voor wat betreft tijdwinst - goede zaken voor Hanzerenners Zwolle.

Door de zesde plaats in de clubcompetitie regio Noord mogen de Hanzerenners half september vol vertrouwen afreizen naar Emmeloord voor het finaleweekend van de clubcompetitie. “Het zou mooi zijn als we daar nog één keer weten te stunten. We gaan er in ieder geval ons best voor doen”, aldus Coen Rijpma, die de komende dagen in Frankrijk vertoeft. “Uiteraard om te trainen, maar zeker ook om de Tour de France te bekijken. We zijn in ieder geval van plan om naar Alpe d’Huez te gaan.” Na afloop van het korte verblijf in Frankrijk rijdt Rijpma nog enkele klassiekers en neemt tevens deel aan de Profronde van Steenwijk. “Ik heb tot dusver een goed seizoen gedraaid en hoop - met nog enkele mooie klasseringen - in het najaar de stap te kunnen maken naar een continental-ploeg.”

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Coen Rijpma, Jasper Keulemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws