Coach Langeler heeft weer wat te kiezen

| 03-11-2011

Het FC Zwolle Stadion is vrijdagavond het decor van een heuse topper in de Jupiler League. Koploper FC Zwolle ontvangt dan de nummer drie van de ranglijst, Willem II. Met slechts vier punten verschil tussen de beide ploegen is deze confrontatie erg belangrijk. De Zwollenaren is er namelijk veel aan gelegen om een gat te slaan met de concurrentie. Het verschil met FC Eindhoven, dat tweede staat en op bezoek gaat bij Fortuna Sittard, bedraagt drie punten.

Voor aanvang van de competitie was degradant Willem II volgens de coaches van de Jupiler League, samen met Sparta Rotterdam, de gedoodverfde titelfavoriet. Tot op heden maakte de ploeg van trainer Jurgen Streppel dit gedeeltelijk waar. Met een vernieuwd team spelen de Tilburgers tot dusverre vrij aardig, maar de resultaten zijn nog wisselend. Zo werd er twee weken geleden in eigen huis nog met 0-3 verloren van FC Den Bosch, terwijl deze week met 1-0 werd gewonnen van FC Volendam. Bekende spelers aan Tilburgse zijde zijn onder meer aanvoerder Arjan Swinkels, Donny de Groot en Joonas Kolkka. Ook voormalig FC Zwolle-speler Niek Vossebelt is actief in Tilburg, terwijl Dirk Jan Derksen behoort tot de technische staf. Danny Schreurs maakte deze zomer de overstap van Zwolle naar Willem II.

Vorig seizoen kwamen FC Zwolle en Willem II elkaar tegen in de beker. Destijds stond Willem II onderaan in de eredivisie en Zwolle bovenaan in de Jupiler League. Zwolle trok toen, nadat het na honderdtwintig minuten 2-2 stond, na strafschoppen aan het langste eind. Voor FC Zwolle scoorden toen Arne Slot en Sjoerd Ars in de reguliere speeltijd.

Het seizoen van Zwolle kenmerkt zich tot dusverre door blessures en overwinningen. Voor het duel met de Tilburgers zijn er geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen. Furdjel Narsingh is van een blessure hersteld en ook Alexander Bannink en Gieljan Tissingh zijn weer fit. Daardoor zit Art Langeler weer wat ruimer in zijn spelers en heeft hij eindelijk weer wat te kiezen. Gezien de resultaten van de voorbije weken heeft de technische staf echter geen enkele reden om te wisselen, waardoor waarschijnlijk dezelfde elf spelen als verleden week in Maastricht, toen MVV met 1-3 werd verslagen.

Het duel in het naar verwachting volle FC Zwolle Stadion begint om 20.00 uur en wordt tevens uitgezonden op Eredivisie Live. Scheidsrechter van dienst is de heer Nijhuis.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Danny Schreurs, Niek Vossebelt, Gieljan Tissingh, Alexander Bannink, Furdjel Narsingh

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws