Cnossen bezoekt Special Heroes

| 09-02-2010

Wethouder Janco Cnossen heeft maandag een kijkje genomen in De Twijn bij het sportproject Special Heroes, dat in januari in Zwolle van start is gegaan. Speciaal onderwijsinstelling De Twijn werkt hierbij samen met De Pelikaan, SportService Zwolle en NOC*NSF. Cnossen was tijdens zijn bezoek enthousiast over het project. Hij speelde zelf nog even mee en deelde certificaten en bidons uit aan de jongeren.

Binnen dit unieke sportproject maken kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar kennis met voetbal, hockey, korfbal en tennis. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de sportverenigingen op sportpark De Pelikaan, aangezien het uiteindelijk doel is dat deze doelgroep lid wordt van een ‘gewone’ sportvereniging.

Om bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en gehandicapten, optimaal te kunnen begeleiden, biedt De Pelikaan vrijwilligers en trainers van de betrokken sportverenigingen de mogelijkheid zich bij te scholen en de benodigde diploma’s te halen. Zodoende is er nu op De Pelikaan binnen de verenigingen in trainingsverband professioneel kader en aanbod van G(gehandicapten)-hockey, G-voetbal, G-korfbal en rolstoeltennis. De hockeyers en voetballers spelen sinds kort zelfs al regelmatig wedstrijden.

SportService Zwolle, NOC*NSF, Special Heroes, Sportpark De Pelikaan, De Twijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws