Clubtopscorer Wissink gaat voor titel met HTC

| 2 Maanden geleden.

Als Stan Wissink (20) in mei 2018 besluit over te stappen van ZAC naar HTC, gaat hij er niet vanuit dat hij een klein jaar later aan de vooravond staat van een kampioensfeestje. Toch is het zo, want met de Tuinders kan hij zaterdag de titel in de vierde klasse D grijpen. Dat doet hij als clubtopscorer, want Wissink heeft er inmiddels al 23 in het mandje liggen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wissink is er eentje van ZAC, waar hij vanuit de jeugd doorstroomt naar het eerste elftal. Als broekie promoveert hij met het vlaggenschip naar de tweede klasse, maar onder trainer John Beijen worden de speelminuten minder en minder. “In de eerste seizoenshelft speelde ik nog wel, maar in de tweede seizoenshelft werd dat steeds minder. Dat kwam onder andere door een ander spelsysteem”, vertelt Wissink, die daarom in 2018 besluit om te vertrekken. Hij wil weer gaan spelen en komt terecht bij vierdeklasser HTC. Dat blijkt al snel een prima match, want vanaf de eerste competitiewedstrijd vindt de aanvaller het net. En met HTC gaat het ook nog eens goed.

De Tuinders pakken zelfs de eerste periodetitel en op dat moment dringt het besef door dat er misschien meer in zit. Ook bij Wissink. “Met het winnen van de eerste periode hadden we al een prijs binnen, maar konden we ook heel stiekem naar de titel gaan kijken. Dan bekijk je het van wedstrijd tot wedstrijd en kom je uiteindelijk op dit punt”, weet Wissink. De spits settelt zich prima bij HTC, omdat het niet helemaal onbekend terrein is. “Mijn twee neven waren er al en zo nog meer bekenden. De spelersgroep was nieuw voor mij, maar ik ben goed ontvangen. Ik voel mij meer dan welkom.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Winstpartij voldoende
De goalgetter is met 23 goals van grote waarde voor de aanstaande kampioensploeg. Komende zaterdag krijgt HTC de eerste kans om de titel te pakken, als het op bezoek gaat bij ‘s Heerenbroek. Een winstpartij is voldoende. “Het mag niet meer misgaan”, vindt Wissink. “Vier punten voor, met nog een inhaalwedstrijd te spelen… Om het uit handen te geven, moeten er hele gekke dingen gebeuren”, zegt de spits, die wel weet dat HTC zaterdag niet zomaar gewonnen heeft. “Thuis tegen ’s Heerenbroek hebben we het lastig gehad. Zij zijn, net als wij, een goed collectief en spelen nog voor een periodetitel. En ze hebben daar een knollenveld, dus dat helpt ook niet mee. Het wordt pittig.”

Maar als de zege daar is, barst het feest ongetwijfeld los. HTC kan na vijf seizoenen weer terugkeren naar de derde klasse en volgens Wissink zou dat terecht zijn. Het eventuele feestje wordt overigens in een afgeslankte vorm gevierd, omdat het kampioenschap op dezelfde dag valt als de dodenherdenking. Wissink: “Ik heb het gelezen, maar meer ook niet. Wij moeten ons focussen op de wedstrijd en proberen die schaal in handen te krijgen. Daar gaat het om.”

Voetbal, HTC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws