Clubrecords bij zesde indoorwedstrijd PEC

| 27-01-2014

Atletiekvereniging PEC 1910 kijkt tevreden terug op de zesde editie van haar eigen indoorwedstrijd. In het Apeldoornse Omnisport kwamen meer dan achthonderd atleten in actie. PEC-atlete Marit Redeker gooide bij het hoogspringen hoge ogen. Zij won dit onderdeel door over 1.75 meter te springen.

De 1.75 van Redeker was niet alleen goed voor een gouden medaille, maar ook voor een evenaring van het clubrecord. Dat record dateerde uit 1978 en werd destijds gesprongen door Ria Hulsink. Nu prijkt ook de naam van de A-junior op het lijstje. Naast Redeker liet ook Thomas van Laar weer een goede prestatie zien. Eerder deze maand liep de atleet in Dortmund al naar een nieuw clubrecord bij de A-junioren en de mannen. Zaterdag was hij eveneens succesvol op de 800 meter. Hij liep naar een tijd van 1.51.62, goed voor opnieuw een verbetering van zijn eigen clubrecord.

Op de 1.500 meter voor A-junioren verscherpte Jordy Dikkers zaterdag zijn verse clubrecord naar een tijd net boven de vier minuten: 4.00.59. Solomon Bockarie, net teruggekeerd bij PEC, behaalde op de zestig meter sprint de finale, maar moest daarin genoegen nemen met een vijfde plaats. Hij liep de afstand in een tijd van 6.88 seconden. Eva Peters en Jan Plat zetten beide ook een record neer. Peters veroverde het clubrecord bij het kogelstoten meisjes B, terwijl sprinttrainer Plat het indoorrecord op de 400 meter voor mannen boven 55 jaar pakte. Hij liep een tijd van 57.79.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Eva Peters, Solomon Bockarie, Marit Redeker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws