Clubrecord voor Jeroen Bonhof op ‘halve’

| 11-03-2012

BB-loper Jeroen Bonhof heeft zaterdag een nieuw clubrecord gelopen op de halve marathon. Jeroen, volop in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam, werd bij de Halve Marathon Harderwijk knap vierde in een tijd van één uur, vijftien minuten en negentien seconden. Hij was daarmee twee minuten sneller dan zijn oude toptijd en nam bovendien het clubrecord op de halve marathon over van Hans Lindeboom.

Naast Jeroen Bonhof waren er in Harderwijk meer BB-lopers op dreef. Henk Smalbrugge liep een erg sterke race en benaderde zijn PR tot op één seconde en kwam uit op 1:16:36, goed voor de zesde plek. Falco Olivier, die in bloedvorm verkeert de laatste weken, zat hier kort achter en stelde zijn oude PR (1:20:18) met meer dan drie minuten scherper: 1:16:57. Verder liep ook Henry Visscher een fraai PR en finishte als tiende in 1:18:19. “Ik ben dik tevreden. Na wat blessureleed de afgelopen tijd was het maar de vraag wat er in de benen zat. Een versnelling van Falco halverwege de wedstrijd moest ik bekopen met steken in de zij, waardoor ik even moest inhouden. Desondanks toch mijn PR met acht seconden kunnen verbeteren. Op de goede weg voor de marathon van Utrecht dus”, aldus Henry.

In de categorie H40 liet Peter Ligthart weer zien zijn oude vorm terug te hebben. Peter liep een vlakke race en finishte in 1:25:20. Een goede richtprestatie voor een sub-3-uur marathon. Diederik Verhoef ging te voortvarend van start, maar kwam desondanks in een PR binnen: 1:27:51. Edwin Middelveld stelde zijn PR op de halve marathon met maar liefst zeven minuten scherper en was een blij man na 1:36:21. En Leroy Olthof kwam uit op 1:37:54. Op de kwart marathon (10,55 kilometer) liep Daniël Gouw een prima tijd: 43:25.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Falco Olivier, Peter Ligthart, Henk Smalbrugge, Jeroen Bonhof, Henry Visscher, Daniël Gouw

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws