Clubrecord Bonhof alweer uit de boeken

| 12-03-2012

BB-loper Hans Lindeboom heeft zondag tijdens de City-Pier-Cityloop op de halve marathon het één dag oude clubrecord van Jeroen Bonhof verbeterd. Lindeboom liep de langste afstand in Den Haag in 1:14:38 en was zo veertig seconden sneller dan Bonhof en anderhalve minuut sneller dan zijn persoonlijk snelste tijd. “Ik ben eindelijk eens rustig vertrokken en liep nagenoeg de hele race dezelfde kilometertijden. Hier ben ik erg blij mee”, zegt Lindeboom.

Onder perfecte loopomstandigheden, een prachtig voorjaarszonnetje, een temperatuur van rond de twaalf graden en met een paar duizend toeschouwers langs het parcours werd zondag de jaarlijkse City-Pier-Cityloop gehouden. Naast Hans Lindeboom liepen ook nog een aantal andere Zwolse atleten de halve marathon. Mark Hakbijl liep in voorbereiding op de marathon van Rotterdam een prima wedstrijd en liep in 1:18:33 maar liefst zes minuten van zijn persoonlijke record af. Arno Boekema liep de City-Pier-Cityloop zonder daar echt op voorbereid te zijn, maar eindigde wel in een mooie 1:31:00.

Bij de masters liepen zondag vijf BB-lopers de halve marathon. Borre de Gier was van de vijf de snelste en liep in 1:23:17 anderhalve minuut onder zijn oude persoonlijke record. Juda Vecht liep voor het eerst sinds lange tijd weer een lange afstand en deed dit in 1:31:17. Erik Slomp liep tot twaalf kilometer prima op schema, maar daarna ging het kaarsje bij de Zwolse atleet uit. “Daarna waren mijn benen leeg en ging het niet meer. Vanaf kilometer zestien heb ik rustig aangedaan en de race uitgelopen”, zegt Slomp, die finishte in 1:26:06. Peter Gils liep de afstand in 1:32:37 en Marijn de Keizer eindigde de hoofdafstand in 1:36:49, tien seconden onder zijn persoonlijk beste tijd.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Juda Vecht, Peter Gils, Borre de Gier, Jeroen Bonhof, Erik Slomp, Mark Hakbijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws