Clubrecord BB-lopers al terug bij Bonhof

| 15-04-2012

Duizenden marathonlopers hebben zondag weer meegedaan aan de Marathon van Rotterdam, een van de grootste en mooiste sportieve evenementen die Nederland kent. Onder hen genoeg Zwollenaren, waarvan er drie uitkwamen voor het Zwolse BB-lopers. In een lekker voorjaarszonnetje, een graad of acht en met windkracht vier stonden Mark Hakbijl, Marten Bolt en Jeroen Bonhof om klokslag half elf aan het vertrek. Niet wetende waar hun avontuur later, maar waarschijnlijk ergens in het begin van de middag, zou eindigen.

Zoals de profs zondag op het tweede deel van het parcours veel last van de wind hadden, zo ondervond ook het drietal uit Zwolle. Mark Hakbijl liep in zijn debuutmarathon naar een tijd van 2 uur en 49 minuten. “Ik heb de hele race vlak gelopen, maar het stuk tussen de twaalf en 25 kilometer heb ik iets rustiger aan gedaan vanwege de tegenwind. Halverwege kwam ik door in 1:24:30”, aldus Mark op de website van BB-lopers. “Maar een marathon begint pas na dertig kilometer en dat was te merken. Het kostte me steeds meer moeite en het voelde alsof ik langzamer ging. Dit was echter niet zo, ik bleef in de slotkilometers rond de vier minuten lopen. Ik ben erg blij met dit resultaat!”

Jeroen Bonhof was zondag erg optimistisch begonnen aan pas zijn tweede marathon en vertrok op een schema van twee uur en veertig minuten. De eerste vijf kilometer liep hij 45 seconden sneller dan gepland en dat brak hem later op. “Halverwege kwam ik nog wel door in 1:18:40, maar ik kwam niet meer in mijn ritme en liep de rest van de race, ook na de Erasmusbrug op 27 kilometer, achter de feiten aan.” Op tien kilometer voor het einde zat hij er helemaal doorheen en kon er definitief een streep door zijn geplande tijd. Jeroen finishte op de Coolsingel in een tijd van 2:45:30 en verbeterde daarmee wel zijn PR met bijna vier minuten. “Er had meer ingezeten als ik de eerste vijf kilometer rustiger aan had gedaan.” Wel werd hij houder van het clubrecord. Hij scherpte de tijd van Henry Visscher met 24 tellen aan, die op Tweede Paasdag in Utrecht tot 2:45:54 was gekomen.

Marten Bolt kwam na 3:10:58 over de finish: “Het ging wel redelijk. Na vijf kilometer was ik al bijna een minuut langzamer dan in Amsterdam, maar halverwege nog net onder de 1:30. Het laatste gedeelte was erg zwaar en ik heb af en toe gewoon moeten lopen in verband met de ademhaling. Toch ben ik erg tevreden en gezien mijn tijden op de korte afstanden afgelopen halfjaar is het resultaat goed te noemen. Het is mijn tweede beste tijd ooit en ik ben redelijk tevreden. Sneller was te hoog gegrepen. Mijn twintigste marathon is volbracht!”

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Jeroen Bonhof, Henry Visscher, Mark Hakbijl, Marten Bolt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws