Club2Move houdt eerste Streetchallenge

| 07-04-2010

Sportbuurtclub Club2Move houdt zondag 18 april voor het eerst een ‘Streetchallenge’. En wel in de Indische Buurt in Zwolle. Hoofdonderdeel van de Streetchallenge is atletiek en daarom verleent ook AV PEC 1910 haar medewerking. Daarnaast verzorgen de Zwolse dansers van Dance Inc nog enkele optredens en workshops.

De Streetchallenge is een evenement dat toepasbaar is in iedere buurt, maar speciaal gecreëerd is voor achterstandswijken. Het is een maatschappelijk project dat sport als middel gebruikt om de buurt bij elkaar te brengen, jongeren en buurtbewoners bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en hen te stimuleren om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bewegen, samenkomen, met elkaar en laagdrempeligheid zijn centrale waarden van de Streetchallenge.

Club2Move, waarbinnen SportService Zwolle, Travers en GGD IJsselland de krachten hebben gebundeld, organiseert het evenement midden in de wijk. Sommige straten in de Indische Buurt worden er zelfs voor afgezet. Vanaf 13.00 uur begint het spektakel en valt er werkelijk van alles te beleven. Zo komt er een ‘Kop van Jut’ op straat te staan, kun je peerdje ried’n, armworstelen of rokkenvoetbal spelen. Maar dat is nog lang niet alles, want wat dacht je bijvoorbeeld van een pannakooi, een kinderhoek, bungee-running en de mogelijkheid tot streetsurfen.

Rond de klok van 14.00 uur wordt er gestart met de zestig meter sprint, het onderdeel dat de gehele middag centraal staat. De jongeren kunnen het daarbij opnemen tegen ouderen. Maar ook de buurvrouwen mogen met elkaar de strijd aan gaan op de sprint. Geweldig is verder dat alle tijden digitaal worden bijgehouden, dus krijg je in de loop van de dag een prachtige ranglijst. Met natuurlijk de rapste mensen uit de buurt bovenaan. De Streetchallenge wordt aan elkaar gepraat door de Zwolse stadsomroeper Peter Vader en er komt een speciale DJ voor gezellige muziek.

Club2Move, SportService Zwolle, PEC 1910, Dance Inc, Travers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws