‘Close call’ voor hockeydames HC Zwolle

| 3 Maanden geleden.

Dankzij een doelpunt van Sophie Locht in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd heeft HC Zwolle zondag de drie punten in Zwolle gehouden. De Zwolse hockeysters kregen het op eigen bodem niet cadeau tegen het laag geklasseerde Helmond, maar zegevierden uiteindelijk toch met 5-4. “Voor het publiek was het een attractief potje”, reageert HC Zwolle-coach Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie

Op sportpark Het Hoge Laar kwam HC Zwolle stroef uit de startblokken. De bezoekers uit Helmond daarentegen speelden met het mes tussen de tanden en waren duidelijk van plan om de punten weg te snoepen uit Zwolle. “Helmond knokt tegen degradatie uit de overgangsklasse en dat zag je vandaag terug”, stelt Stofmeel, die zijn ploeg na een kwartier op achterstand zag komen. “Wij zochten te veel de duels op en maakten te weinig gebruik van onze snelheid, dus daar speelden wij de tegenstander mee in de kaart. Maar door goals van Helena Bakker en Floor Biewinga kwamen wij wel op een 2-1 voorsprong.”

Met die voorsprong ging de thuisploeg niet rusten, want Helmond profiteerde vlak voor rust optimaal van een grote fout aan Zwolse zijde: 2-2. “Dat was een domper, maar in de tweede helft maakte Helena Bakker al snel de 3-2”, zegt Roel Stofmeel, die de bezoekers twee minuten later ook weer zag scoren: 3-3. “De doelpunten vielen snel achter elkaar. Sophie Locht zette ons op 4-3 en kort daar weer na werd het 4-4.” Helmond probeerde in de laatste acht minuten een puntje uit het vuur te slepen, terwijl HC Zwolle geforceerd op jacht ging naar de winnende. “En voor die drang naar voren zijn wij in de laatste minuut beloond, want met nog een paar seconden op de klok tekende zorgde Sophie Locht voor de 5-4.”

© Jan Burgman Fotografie

“De individuele klasse maakte vandaag het verschil. Het was aan onze kant niet al te best, maar ik ben blij met de drie punten. Daarnaast heb ik een aantal knappe goals gezien”, aldus Stofmeel, die met zijn ploeg nog altijd zicht heeft op de derde plaats. “Wij willen graag derde worden. En doordat Cartouche vanmiddag met 1-0 heeft verloren van Amstelveen, is het verschil nog twee punten. Wij moeten dus onze laatste drie duels zien te winnen en hopen dat Cartouche nog ergens punten laat liggen."

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws