Clinics in aanloop naar Halve Marathon

| 22-01-2013

In navolging van voorgaande jaren bieden ook dit jaar verschillende partijen hardloopclinics aan in voorbereiding op het Zwolse Halve Marathon Festival. Zo geven atletiekvereniging PEC 1910, de BB-lopers, Run2Day en atletiekvereniging De Gemzen (Heerde) de deelnemers een kans om op 8 juni fris en fit aan de start van het hardloopevenement te staan.

Atletiekvereniging PEC 1910 heeft inmiddels al twaalf jaar ervaring met het organiseren van het trainen in groepsverband en komt ook dit jaar weer met een clinic. “Iedere hardloper wil natuurlijk met volle teugen genieten van de 4 Engelse Mijlen of de Zwolse Halve Marathon, waar swingende bandjes en duizenden toeschouwers je langs de route staan aan te moedigen. Dat kan optimaal als je meedoet aan één van de clinics van PEC 1910”, aldus de Zwolse atletiekvereniging, die er naar streeft om elk jaar te vernieuwen. “We proberen de onderdelen elk jaar te verfrissen, zodat deelnemers zich ook volgend jaar weer aanmelden. Uiteraard blijven er onderdelen onveranderd, zoals de pastaparty op de avond voor de loop en de brunch bij restaurant Vito’s op zondagmorgen, wanneer de deelnemers de route gaan verkennen.”

De clinic van de BB-lopers duurt dertien weken en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. “De eerste clinic in 2012 was een groot succes. Alle deelnemers die bij ons trainden voor de Zwolse Halve Marathon hebben een dik persoonlijk record gelopen”, zo laat de club via www.bblopers.nl weten. Tijdens de dertien weken durende clinic krijgen de hardlopers verschillende elementen voorgeschoteld. “De deelnemers krijgen vanaf de start op 12 maart een trainingsschema tot de halve marathon. Daarnaast zijn er verschillende testwedstrijden voor de deelnemers en de trainingen staan onder leiding van oud-toploper Berthold Berger.” Niet iedereen kan zich echter inschrijven voor deze clinic. “Om mee te doen moet je drie keer in de week kunnen trainen en recent op de tien kilometer een tijd onder de 48 minuten hebben gelopen. Ook een tijd onder 1 uur en 50 minuten op de halve marathon is voldoende”, aldus de BB-lopers.

Run2Day organiseert al jaren een clinic en doet dat ook dit jaar weer. Naast de clinic voor de Zwolse Halve Marathon zijn er clinics voor de 4 Engelse Mijlen en bedrijven. “Bij alle drie de clinics bestaat het programma uit zowel duur- als tempotrainingen. Er wordt gelopen in een groep lopers van hetzelfde niveau, waarbij de trainers uiteraard rekening houden met het niveau van de groep”, aldus Run2Day, die bij deelname garant staat voor inschrijving op één van de twee afstanden. “Naast een perfect trainingsschema en twee trainingen per week onder begeleiding van een gediplomeerde trainer, ben je bij ons ook zeker van inschrijving voor de Zwolse Halve Marathon of de 4 Engelse Mijlen. Al met al een perfecte clinic voor de beginnende loper.”

Atletiekvereniging De Gemzen in Heerde organiseert vanaf maart een trainingsclinic in aanloop naar de Zwolse Halve Marathon. “De enige voorwaarde om mee te doen is dat je al een 15 kilometer aan kunt en dat je in een uur 10 kilometer kunt lopen”, aldus De Gemzen. De clinic begint op dinsdagavond 12 maart. Op zaterdag 16 maart is het de bedoeling om mee te doen aan de Kruidenloop (10 kilometer of 10 Engelse Mijlen). De prestatie tijdens de Kruidenloop wordt gebruikt als basis voor de verdere trainingen. Er wordt twee keer in de week in groepsverband getraind: op dinsdagavond interval op de atletiekbaan en op zondagmorgen een duurloop of fartlek in het bos. Kijk voor meer informatie op www.degemzen.nl.

Scania Zwolse Halve Marathon, PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Run2Day

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws