Clinic diervriendelijk trainen van paarden

| 24-05-2011

De Zwolse Ruiterclub Ritsaert organiseert zondag 29 mei in samenwerking met Ruitersportcentrum Zwolle (Hollewandsweg 15) de clinic ‘freestyle’. Deze clinic wordt verzorgd door Emiel Voest en Chaja Kolthoff. Zij laten vanaf 13.00 uur zien hoe je paarden op een diervriendelijke manier kunt trainen. Aanmelden voor deze bijzondere clinic is nog altijd mogelijk.

Emiel Voest is een Nederlandse instructeur die een eigen ‘freestyle’ systeem heeft ontwikkeld. De ouderwetse manier van een paard trainen door middel van teugels is een gruwel voor Voest. Hij traint paarden liever op een manier die uitgaat van de natuurlijke eigenschappen en gedragingen van het paard. Zo houdt Voest rekening met reacties die een paard geeft op bewegingen van de mens. Als je bijvoorbeeld vlak voor een paard staat en je gaat met je hoofd vooruit, dan heeft het dier de neiging om achteruit te lopen. Hetzelfde principe gebeurt omgekeerd als iemand achter het paard staat. Door te anticiperen op dit soort reacties heeft Voest een diervriendelijk trainingssysteem ontwikkeld voor paard en ruiter. Chaja Kolthoff heeft zich deze methode in 2008 eigen gemaakt.

In de clinic van zondag 29 mei worden pony’s en paarden van de manege getraind door Voest en Kolthoff. Zo wordt duidelijk dat de methode ook werkt bij paarden die Voest niet eerder heeft gezien. Er is een programma ontwikkeld voor zowel jeugd als volwassenen. Kolthoff gaat met de jeugd aan de slag in de clinic vanaf 13.00 uur. Vervolgens mogen de volwassenen met Voest aan de slag, terwijl de jeugd met elkaar de strijd aangaat in een heuse zeskamp. Na afloop van de clinic bestaat er de mogelijkheid om Voest en Kolthoff vragen te stellen over deze bijzondere trainingsmethode.

Kaarten zijn te koop in de kantine van Ruitersportcentrum Zwolle. Opgeven is ook nog mogelijk op de dag zelf, vanaf 12.00 uur in het de kantine van het ruitersportcentrum.

Paardensport, Zwolse Ruiterclub Ritsaert, Ruitersportcentrum Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws