City Swim verwelkomt ruim 200 zwemmers

| 24-08-2017

De Zwolse grachten zijn zaterdagochtend het decor voor de vierde Hiawatha City Swim Zwolle. Een kleine 200 zwemmers stappen rond de klok van 11.00 uur de stadsgracht in en krijgen een parcours van 2,7 kilometer voor de kiezen. “We hebben ongeveer evenveel deelnemers als de vorige twee edities. Blijkbaar is dat het aantal liefhebbers”, lacht organisator Peter van Grootheest.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het blijft ieder jaar weer een bijzonder evenement om te zien. In de buurt van het Rodetorenplein springen de zwemmers de stadsgracht in, om een ronde van bijna drie kilometer af te leggen. Het levert altijd bijzondere plaatjes op, aangezien zwemmen in een stadsgracht geen alledaagse bezigheid is. De City Swim Zwolle kenmerkt zich vanwege de grote diversiteit aan deelnemers, aangezien zowel recreanten als wedstrijdzwemmers welkom zijn. “Dat proberen we ook uit te stralen. De City Swim is voor recreanten, maar ook zwemmen er wat wedstrijdzwemmers mee. Het is een hartstikke leuk evenement”, vertelt Van Grootheest, die zelf deze dagen druk is met de laatste voorbereidingen. “Ik was vanochtend nog druk met het ophalen van badmutsen, tijdwaarneming en dat soort dingetjes. Het blijft doorgaan.”

De organisatie, bestaande uit zes personen, heeft besloten om dit jaar voor het eerst ook de Rebound Jeugdserie in te voegen. Om 10.15 uur springen acht duo’s in het water voor een afstand van 500 meter. “Dit zijn kinderen vanaf 10 jaar, die samen met een ouder de afstand afleggen. In totaal komen er acht duo’s in actie”, weet Van Grootheest. Om 11.00 uur starten vervolgens de wedstrijdzwemmers. Bij de heren is de complete top drie van vorig jaar aanwezig en geldt Bob de Vries opnieuw als de grote favoriet. “Hij won vorig jaar en is ook nu weer heel aardig in vorm, begreep ik. Bij de dames verwachten we veel van Elianne Huitema, die ook heel erg hard kan zwemmen. Zij komt oorspronkelijk uit Zwartsluis, woont nu in Limburg, maar is toch van de partij.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tien minuten na de wedstrijdzwemmers gaan ook de estafetteteams en de recreanten het water in. De verwachting is dat rond de klok van 13.00 uur de laatste zwemmer de finish bereikt. Van Grootheest gaat uit van een geslaagde dag, ook omdat de weersvoorspellingen positief zijn. “Het is voor de hele uitstraling lekker als het zonnetje schijnt en de temperatuur aangenaam is. Voor ons is het altijd spannend hoe de kwaliteit van het water is en die is nu prima. Daarnaast zou het mooi zijn als we veel geld ophalen voor Stichting Tegenkracht. Die tussenstand is in ieder geval goed. We gaan voor een mooi eindbedrag”, sluit Van Grootheest af.

Zwemmen, Peter van Grootheest, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws