City Swim opnieuw prooi voor Bob de Vries

| 26-08-2017

De vierde editie van de Hiawatha City Swim Zwolle is zaterdag gewonnen door Bob de Vries. De zwemmer had alle moeite om Michiel Worst van zich af te houden, maar was uiteindelijk sterk genoeg om voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen. Bij de vrouwen ging de zege naar Elianne Huitema. “Het was opnieuw een geslaagde editie”, vertelt organisator Peter van Grootheest.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Beter kon het haast niet. Een mooi aantal deelnemers, het weer prima en ook het water van de juiste kwaliteit. Daarbij kon de City Swim dit keer ook gebruik maken van het nieuwe stadsstrand en dat zorgde voor een nog betere uitstraling. “In combinatie met het mooie weer zorgde dat voor een fijne uitstraling van het evenement”, zegt Van Grootheest, die ook louter positieve commentaren ontving. “Er waren consumptiemuntjes en een verloting, waardoor de mensen toch wat langer bleven hangen. Daardoor was er tijdens de prijsuitreiking nog mooi veel publiek. De zwemmers waren allemaal positief en wilden zelfs al inschrijven voor volgend jaar. Het was een mooi evenement.”

Naast de bijna 200 recreatieve zwemmers, werd er zaterdag ook gestreden tussen de wedstrijdzwemmers. Bob de Vries, de winnaar van vorig jaar, was wederom van de partij en bleek ook ditmaal de sterkste. Toch had hij meer concurrentie dan een jaar geleden, want Michiel Worst gaf het niet zomaar cadeau. “Michiel bleef heel lang in het spoor van De Vries, maar uiteindelijk was De Vries wel de snelste. Ook logisch, want hij zwom onlangs nog over het IJsselmeer. En Michiel Worst is eigenlijk een waterpoloër”, zegt Van Grootheest. De prestatie van de dag kwam op naam van Elianne Huitema, de sterkste bij de dames. “Zij werd overall derde en dat is toch knap. Al hadden we dat vooraf wel een beetje voorzien.”

Al met al kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie. “Het ging sneller dan vorig jaar, dus blijkbaar waren de omstandigheden goed. Er zijn geen gekke dingen gebeurd en iedereen vond het hartstikke mooi. Op naar volgend jaar, zeker weten”, zegt Van Grootheest, die samen met zijn collega-organisatoren een mooi bedrag aan Stichting Tegenkracht kon overhandigen. De laatste tussenstand bedroeg liefst 15.650 euro en dat bedrag kan nog oplopen. Van Grootheest: "Dat is een van de belangrijkste doelstellingen van ons evenement. Uiteraard het zwemmen, maar ook geld ophalen voor een goed doel. We hebben weer een mooi bedrag bij elkaar gehaald.”

Zwemmen, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws