City League Zwolle om Blauwvinger Bokaal

| 14-07-2014

Bluefingers Ultimate organiseert in augustus en september de City League Zwolle. Op sportpark De Marslanden hoopt de Zwolse verenging meer bekendheid te genereren voor de sport ultimate frisbee en zodoende meer leden te binden. “Dat is wel het uitgangspunt. Op dit moment hebben we vijftien spelers, maar we hopen verder door te groeien”, zegt organisator Gert-Jan van den Brink.

In 2011 hield de Zwolse club al een zogeheten ‘cityleague’ en in de lijn van dat concept volgt nu de City League Zwolle. Dit is een landelijk initiatief van de Nederlandse Frisbee Bond, om de sport te promoten. Onder andere in Nijmegen, Utrecht en Groningen worden er al toernooien georganiseerd, maar nu ook in Zwolle. Op dinsdag 26 augustus is er een kennismakingsavond, waarna de belangstellenden op 2 en 9 september de wedstrijden spelen. Vijf tegen vijf, over de lengte van een voetbalveld. En dat alles om de Blauwvinger Bokaal. “Ultimate frisbee is een beetje als American Football. Je hebt een beginvak en een eindvak. Als je iemand in het eindvak weet te bereiken, dan scoort je ploeg een punt. Zo simpel is het.”

Als de gemiddelde burger het woord frisbeeën hoort, dan wordt er al snel aan strand, zon en vakantie gedacht. Met de voetjes in het zand, rustig naar elkaar overgooien. Ultimate frisbee is echter meer dan dat. “Het is een snelle, attractieve sport”, vertelt Van den Brink. “Het gaat van doel naar doel en daarnaast is het ook nog spectaculair.” Toch heeft ultimate frisbee ook nog iets van de sport op het strand. Er wordt gespeeld zonder scheidsrechter, de spelers maken onderling afspraken. “Mocht er iets niet goed gaan, dan spreken de spelers elkaar aan. Het is daarom heel sportief, maar ook relaxed. Net als op vakantie”, lacht Van den Brink.

Op 26 augustus begint de serie van drie avonden met wat uitleg, oefeningen en de eerste poulewedstrijden. Op 2 september wordt de eerste groepsfase afgerond en op 9 september krijgt het deelnemersveld een schifting. “Dan kijken we welke teams het goed of wat minder hebben gedaan. Uiteindelijk komen de niveaus dan bij elkaar.” De speelavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond de klok van 22.00 uur. Inschrijven voor het toernooi kost 10 euro en dat kan als individu, maar ook als groep. “En mochten de mensen niet kunnen wachten, dan trainen we elke dinsdagavond in Park De Wezenlanden. Alle belangstellenden zijn daar welkom”, sluit de organisator af.

Sportpark Marslanden, Ultimate frisbee, Bluefingers Ultimate

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws