City League Zwolle gokt op acht teams

| 15-07-2015

Bluefingers Ultimate organiseert ook dit jaar weer de City League Zwolle. Vorig jaar werd dit initiatief positief ontvangen, waardoor de Zwolse vereniging heeft besloten om in september met een tweede editie te komen. De organisatoren gokken op meer teams dan vorig jaar. “Destijds hadden we er zes. We vangen nu geluiden op dat het er wel eens acht kunnen worden”, stelt Gert-Jan van den Brink

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij frisbeeën denk je toch al gauw aan zon, zee, strand en vakantie. Lekker met je kinderen ontspannen wat gooien, in het water of in het zand. Hartstikke leuk, maar er zijn ook mensen die de sport serieus beoefenen. In Zwolle kan dat bij Bluefingers Ultimate, een vereniging bestaande uit een lid of 25. Maar daar kunnen er nog veel meer bij. De club organiseert in de vakantie iedere dinsdag een open training in Park De Wezenlanden en komt in september met de tweede City League Zwolle. Doel? Het werven van leden. “Vorig jaar zijn er door de City League toch vier bijgekomen”, vertelt Van den Brink. “We hopen er ook nu wat aan over te houden. Dat is en blijft voor ons de insteek.”

Rond de City League Zwolle wordt er op sportpark De Marslanden gespeeld om de Blauwvingerbokaal. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 8 september, wanneer er wordt getraind. Op 15 en 22 september wordt vervolgens het toernooi afgewerkt. “We proberen alle teams zo gelijkwaardig mogelijk te krijgen. De ervaren spelers zitten zeker niet allemaal bij elkaar in het team. Anders is de lol er snel af”, weet Van den Brink, die hoopt dat veel mensen de sport willen proberen. “Ultimate Frisbee is een snelle, attractieve en spectaculaire sport. Leuk om te zien, maar zeker ook om te doen.” Inschrijven voor de City League Zwolle kan via www.cityleague.nl en de kosten bedragen 15 euro per persoon.

Ultimate frisbee, Bluefingers Ultimate

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws