Chris van der Meulen: ‘Serieus in gesprek’

| 05-04-2019

“We zijn wel eens vaker wisselvallig geweest, maar het verlies in de beker was een behoorlijke klap.” Dat zegt Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Flevo Boys. De concurrentie onderin hijgt beide ploegen in de nek.

© Rainer Fröhlich

Berkum, dat eerder dit seizoen met 4-2 won van Flevo Boys, ging deze week in de kwartfinale van de districtsbeker met 2-3 onderuit tegen eersteklasser Rohda Raalte. Een flinke klap, ook omdat door die nederlaag een ticket voor de KNVB Beker aan de horizon verdween. In de competitie hebben de Zwollenaren het ook lastig. Vorige week was de ploeg vrij, maar een week daarvoor werd het binnen een half uur afgeschminkt door Excelsior '31. Berkum is op dit moment de nummer elf en moet nog altijd naar onderen kijken. De verschillen zijn minimaal.

Ook Flevo Boys moet de blik nog steeds naar onderen richten, want het verschil tussen Flevo Boys en Berkum is slechts één punt. De Emmeloorders promoveerden afgelopen seizoen naar de hoofdklasse en kenden daarin een prima start. Na een moeizame periode gaat het de laatste weken weer voor de wind, want onder andere SC Genemuiden werd op een nederlaag getrakteerd. “We moeten serieus met elkaar in gesprek, want zaterdag moeten we er weer staan. We moeten als team veel compacter spelen, want we geven veel te veel ruimte weg”, vindt Van der Meulen. De wedstrijd tussen Flevo Boys en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marco Oosting.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws