Chris van der Meulen: ‘Alle zeilen bijzetten’

| 20-11-2015

“We hebben tegen VVOG een kans, maar dan moeten we alle zeilen bijzetten. Vorige week hebben we ook weer getoond dat we kunnen knokken, we zijn op de weg terug.” Het zijn de woorden van Berkum-aanvaller Chris van der Meulen, die het zaterdag met zijn ploeg in de districtsbeker opneemt tegen VVOG. De Harderwijkers spelen normaal gesproken in de hoofdklasse C.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar toonde de laatste weken een flink portie karakter en vechtlust. Het resulteerde in een 2-0 overwinning op Sparta Enschede en een 2-2 gelijkspel bij koploper Go Ahead Kampen. Een op het oog prima resultaat, maar in Kampen stonden de Zwollenaren kort voor tijd nog met 0-2 voor. Desondanks liet de ploeg zien voor elke bal en meter te willen strijden en dat zorgt automatisch weer voor een groeiend zelfvertrouwen. “We hebben tegen Go Ahead laten zien dat we goed samenwerken en er ook hard voor werken. We hebben daar een goede teamprestatie neergezet en nu Youp Kok terug is hebben we ook weer meer scorend vermogen gekregen”, weet verdediger Jason Huisman.

Hoofdklasser VVOG begon het seizoen wisselvallig, maar heeft inmiddels het lek boven. De Harderwijkers staan op dit moment op een zevende plaats in de hoofdklasse C en heeft in Jeremy de Graaf ook nog eens de topscorer van de competitie in huis. De snelle spits, eerder actief voor Spakenburg en SC Cambuur, heeft al elf keer het net gevonden. Vorige week maakte de ploeg nog gehakt van Urk, dat met 4-0 werd afgedroogd. “VVOG heeft een gevaarlijke en makkelijk scorende ploeg, maar we hebben eerder laten zien dat wij tegen goede teams vaak goed in ons eigen spel kunnen komen”, toont Van der Meulen hoop. Het bekerduel tussen Berkum en VVOG begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink.

VV Berkum, Voetbal, Chris van der Meulen, Jason Huisman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws