Chris Sorries blijft hoofdtrainer Storica

| 10-05-2016

Chris Sorries is ook aankomend seizoen hoofdtrainer van het Zwolse HFC Storica. De oefenmeester sprong dit seizoen al in om de ontslagen Jeroen Kloekke te vervangen en heeft samen met het bestuur besloten om te blijven. Het doel is om snel weer structuur aan te brengen. “We moeten opnieuw beginnen. Het is niet anders”, reageert Sorries, die de club eerder al naar de derde klasse loodste.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sorries en HFC Storica, het was in het verleden een prima combinatie. In het seizoen 2012-2013 promoveerde de club onder de vleugels van Sorries naar de derde klasse en vorig seizoen wist hij op interim-basis Storica te behoeden voor degradatie. Dit jaar lukte dat niet. “De schade was helaas al te groot”, geeft de coach aan. “Maar omdat we nu weer vierde klasse gaan spelen, mag ik wel weer als hoofdtrainer aan de slag gaan. Nu heb ik weer de juiste papieren.” Het was voor Sorries geen lastige beslissing om definitief in te springen. “Nee, zeker niet. De jongens hebben een aantal jaren mindere resultaten geboekt en dat moet anders. Het is zaak om de boel weer op de rit te krijgen.”

Het is dan ook de belangrijkste taak van Sorries. Het bestuur van de club wil graag een structuur op poten zetten om zo het eerste elftal weer op de been te krijgen. Er is daarom gekozen voor een kandidaat uit de eigen gelederen. Sorries weet dat sportief succes even minder prioriteit heeft. “Alles wat we volgend jaar bereiken is mooi meegenomen. Er zijn een paar clubs die degraderen en een paar die promotie missen en die clubs zijn gewoon een paar stappen verder. Voor ons is het belangrijk om een basis neer te leggen, waardoor we uiteindelijk weer over succes na kunnen denken.”

Voetbal, Derde klasse C, HFC Storica, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws