Capaciteit stadion PEC Zwolle naar 12.000

| 22-06-2012

PEC Zwolle breidt haar eigen stadion uit van 10.000 naar 12.000 plaatsen. Met de promotie naar de eredivisie neemt de publiekelijke belangstelling voor PEC Zwolle toe en daarom heeft de clubleiding besloten om de capaciteit van het stadion te vergroten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het huidige stadion biedt plaats aan een kleine 10.000 toeschouwers. De uitbreidingen voor het komende seizoen vinden plaats op de Martin Eibrink tribune (noord) en Fred Patrick tribune (oost). Op de Martin Eibrink tribune komen ruim 2.000 staanplaatsen, waarmee de capaciteit met ruim 1.000 plaatsen toeneemt. Dit is een lang gekoesterde wens van de supporters. Voor de Fred Patrick tribune wordt wederom een tijdelijke tribune gebouwd, welke plaats biedt aan 1.000 toeschouwers. Deze tribune is vergelijkbaar met de tribune die er het afgelopen seizoen tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven heeft gestaan. Met deze uitbreidingen komt de capaciteit van het stadion op ruim 12.000 toeschouwers.

De vergunningen voor deze uitbreidingen zijn bij de gemeente Zwolle aangevraagd. Uiteindelijk wil PEC Zwolle, bij behoud van eredivisieniveau, het stadion in een periode van drie tot vijf jaar uitbreiden naar een capaciteit van 14.500 toeschouwers. De uitbreiding zal in fases verlopen, waarbij het streven is om de eerste fase van de uitbreiding te voltooien voor de eerste competitiewedstrijd van PEC Zwolle op zaterdag 18 augustus 2012 tegen Vitesse. De club roept de supporters op om te helpen bij de realisatie van de staanplaatsen op de Martin Eibrink tribune. Supporters kunnen zich daarvoor aanmelden bij het bestuur van de supportersclub.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws