Canadees international op proef bij Zwolle

| 13-12-2010

FC Zwolle heeft Massih Wassey uitgenodigd om mee te trainen. Trainer Art Langeler wil zijn selectie in de winter graag versterken met een specifieke buitenspeler en had eerder al Sergio Zijler en Javier Martina op proef. Wassey is de volgende proefspeler die komt buurten bij de koploper van de Jupiler League. De 22-jarige Duitser, die over een Canadees paspoort beschikt, komt uit voor het tweede team van Schalke ’04. Hij speelde tot dusverre twee interlands voor Canada.

De komst van een extra speler is eventueel mogelijk bij vertrek van anderen. Langeler heeft aangegeven om mee te willen denken met spelers die elders willen kijken. Het gaat dan om spelers die in het verleden veelvuldig speelden maar momenteel weinig aan bod komen, zoals Erik Bakker. “Hij heeft weinig minuten gemaakt en ik kan mij voorstellen dat hij meer wil voetballen. Erik moet absoluut niet weg, maar als de kans komt geven we hem de ruimte”, zegt Langeler in De Stentor. Ook Dominggus Lim-Duan, Dennis van der Wal en Martin Guarino wordt de kans geboden al dan niet tijdelijk naar een andere club te vertrekken. Laatstgenoemde gaat al niet mee op trainingskamp naar de Algarve. Mustafa Saymak gaat wel mee. De 17-jarige spits tekende in oktober een contract voor twee jaar bij de Zwolse eerstedivisionist.

Met het oog op de toekomst gaat FC Zwolle verder een poging doen om de contracten met Yanic Wildschut, Sjoerd Ars en Frank Olijve open te breken. Het drietal ligt nog vast tot en met de zomer van 2012, maar krijgt volgens technisch manager Bert Konterman nu al een aanbieding voor een langer lopende verbintenis. Eerder dit seizoen werd al getracht om onder andere Eric Botteghin en Etiënne Reijnen te verleiden tot een nieuw contract, maar het tweetal weigerde daar op in te gaan.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Eric Botteghin, De Stentor, Erik Bakker, Dennis van der Wal, Etiënne Reijnen, Yanic Wildschut, Frank Olijve, Dominggus Lim-Duan, Martin Guarino, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws