Calohal biedt podium aan NK Goalball

| 22-04-2010

De Calohal van Hogeschool Windesheim biedt zaterdag 24 april podium aan het Nederlands kampioenschap Goalball, een teamsport voor mensen met een visuele handicap. Goalball wordt gespeeld tussen twee teams van drie personen op een veld van achttien bij negen meter. Iedere speler heeft een afgeplakte bril, zodat de visuele handicap bij iedere deelnemer gelijk is. Het NK begint zaterdag om 10.00 uur, de finale zal om 17.00 uur plaatsvinden.

Goalball werd in 1979 in Nederland ge├»ntroduceerd. Het is een zaalsport waarbij gebruik gemaakt wordt van een bal met binnenin een belletje. De teams bestoken met het onderhands werpen van de rinkelbal het doel van de tegenstander. De spelers ori├źnteren zich op gehoor, op de bal, op elkaar en op de aangebrachte voelstrips. Nationaal mag met gemengde teams worden gespeeld, ook mogen goedziende spelers meespelen. Internationaal zijn er dames- en herenteams en deze teams mogen alleen bestaan uit mensen met verminderd zicht.

In Zwolle wordt er elke donderdag onder deskundige leiding van 19.30 tot 21.30 uur Goalball gespeeld in de Calohal. ReVAS De Peperbus, een regionale vereniging voor aangepast sporten in Zwolle, heeft drie teams die meespelen in de landelijke competitie. Deze competitie wordt afgewerkt in Utrecht. Naast Goalball kun je bij ReVAS ook terecht voor bijvoorbeeld zwemmen of rolstoelhockey. Ook topsport behoort tot de mogelijkheden.

Goalball, ReVAS de Peperbus, Calohal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws