Caleb Rahajaan steelt show in zaalderby

| 01-09-2015

iFC Donaci heeft maandagavond de eerste Zwolse zaalderby van het seizoen met liefst 8-3 gewonnen. De nieuwe zaalvoetbalploeg had in de eerste helft nog de nodige moeite met stadsgenoot SVI, maar liep in het tweede bedrijf uit naar een ruime zege. Caleb Rahajaan was aan de kant van Donaci één van de smaakmakers. “Hij maakte een aantal prachtige goals”, vertelt collega Yassine Assa.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De seizoensopener kon een stuk minder. De zaalvoetballers van SVI en iFC Donaci spelen dit seizoen samen in de hoofdklasse F en begonnen het seizoen maandag tegen elkaar. In het Landstede Sportcentrum kwamen beide ploegen moeizaam uit de startblokken. “Het was een hele stugge eerste helft. Wij trainen niet, dus het was voor ons weer de eerste keer dat we bij elkaar kwamen. Daardoor ontstond er een aftastend begin, met veel duels”, zegt Assa. SVI nam een 0-1 voorsprong, maar Donaci kwam al rap weer langszij. Tot de rust ging het gelijk op: 3-3. “We hadden het best wel moeilijk. In de rust hebben we vervolgens het één en ander rechtgezet.”

Dat bleek een goede zet. Onder aanvoering van Rahajaan liep Donaci in de tweede helft uit naar een 8-3 overwinning. Voor Donaci een prima begin, een begin waar de ploeg mee verder kan. “Dat hopen we wel ja. In de tweede helft hebben we wat dingen aangepast, zodat de individuen meer als team gingen spelen”, legt Assa uit. De ervaren man zag dat SVI op haar beurt een toontje lager moest zingen. “In de eerste helft gaven zij meer druk, maar het is niet mogelijk om dat de hele wedstrijd vol te houden. SVI werd moe en toen kwamen onze individuele kwaliteiten verder bovendrijven.” Het begin is in ieder geval daar. Donaci heeft de eerste klap uitgedeeld.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Yassine Assa, Zaalvoetbal, Caleb Rahajaan, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws