C-meiden PEC tweede na recordscore

| 12-09-2010

Met 5.250 punten zijn de C-meiden van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 als tweede geëindigd in de landelijke finale van de tweede divisie. In Groningen werd zaterdag het totaal van de gebiedsfinale met 85 punten overtroffen. Omdat ook Sparta Den Haag er een schepje bovenop deed, bleef de eerste plaats helaas buiten bereik. De scores hadden nog hoger uit kunnen vallen als de wind de sprinters wat gunstiger was gezind.

Individueel had Inge de Wolf een leeuwenaandeel in de score. Bij het verspringen spatte het zand uiteen op 5.42 meter, twee centimeter minder ver dan haar recente clubrecord. Maar het sprong was wel goed voor de enige dagzege van PEC. Ook op de 80 meter horden miste Inge haar record op een haar na, 12.38 seconden. Met een briesje in de rug had de 12.30 seconden vast en zeker geen stand gehouden. Verder kwam de atlete van PEC samen met Annet Tadema, Marit Redeker en Atke Visser in een spannend onderonsje met Sparta tot 40.71 seconden op de vier keer 80 meter. In dezelfde formatie werd eerder dit seizoen een clubrecordtijd van 40.34 seconden geklokt.

Bij het discuswerpen vierde Birgit Kos een dik persoonlijk record. Met een afstand van 30.40 meter rukte ze op de seizoensranglijst op naar de zesde plaats. Slechts 44 centimeters scheiden haar nog van het clubrecord van Irma Spin-van Hees. De kogel van Birgit keerde na een vlucht van 9.91 meter terug op aarde.

Net als de C-meiden piekten ook de D-meiden van PEC 1910 op het juiste moment. Bij de landelijke finale van de eerste divisie in Bergen op Zoom viel de score 92 punten hoger uit dan tijdens de gebiedsfinale. Maar helaas kwamen ook bij de D’s de andere ploegen beter voor de dag, waardoor het PEC-team uiteindelijk op plaats zeven eindigde. Eerstejaars D-junior Celine den Bremer vloog voor de tweede keer dit seizoen over 1.55 meter, waarmee ze voor de hoogste puntenscore tekende. Een andere dagzege werd behaald door Eva Peters, die haar discus naar 25.73 meter slingerde. Indrukwekkender nog was haar persoonlijk record van 11.08 meter bij het kogelstoten (tweede). Ook eerstejaars D-junior Martha Tiel Groenestege wist zichzelf te verbeteren. Op de 1.000 meter snelde ze in 3.21.70 naar de vierde tijd.

Atletiek, PEC 1910, Inge de Wolf, Martha Tiel Groenestege, Celine den Bremer, Birgit Kos, Eva Peters

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws