Burgemeester opent Basketball Days

| 19-12-2011

Burgemeester Henk Jan Meijer opent op Tweede Kerstdag de eerste editie van de Basketball Days in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Het vijfdaagse basketbalevenement begint op maandag 26 december om 15.30 uur met een speciale openingsshow. Vervolgens gaan zes internationale topteams de strijd met elkaar aan. Maar daar blijft het niet bij.

“We willen dat de bezoekers vermaakt worden, het moet echt een dagje uit zijn”, aldus Gijs Langevoort van Basketball Days. Verantwoordelijk voor de entertainment tijdens het basketbalspektakel is Akim Bwefar, een bekende naam in de evenementenwereld. “We pakken groots uit met cheerleaders, showdunkers die met een trampoline huizenhoog springen, DJ’s en Amerikaanse commentatoren die live verslag doen voor het publiek. In de ABC-hal komt een foodcourt met standjes, er zijn clinics voor kinderen en er is een machine die automatisch basketballen teruggooit na het schieten.”

Naast veel spektakel is er natuurlijk ook veel basketbal. Volgens Gijs Langevoort hebben basketbalfans weer iets om naar uit te kijken deze Kerst: “We krijgen eersteklas teams van vijf continenten: het nationale team van Nigeria (de nummer drie van Afrika), Newcastle Eagles (kampioen van Engeland), Gremio Mogi (topteam uit Brazilië), Barsy Atyrau (kampioen van Kazachstan), het Amerikaanse 94fifty Allstars en natuurlijk het eerste van Landstede dat als thuisteam de Nederlandse eer hoog zal houden.”

Basketball Days is opgericht door Tonok Bwefar, Gijs Langevoort van LanCon, Akim Bwefar van Bwefar Licht en Geluid en Edwin van den Broeke, directeur van het Landstede Sportcentrum. Zij springen in het gat dat een ander groot basketbaltoernooi, de Haarlem Basketball Week, achter heeft gelaten. Tonok Bwefar : “We willen de traditie van een kersttoernooi voortzetten, de liefde voor de sport doorgeven en dat gebeurt nu dus in Zwolle.” Kijk voor meer informatie op www.basketballdays.com.

Basketbal, Landstede Basketbal, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, Basketball Days

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws