Bunnik: ‘Dit is een heel goed resultaat’

| 07-05-2017

De heren van HC Zwolle hebben koploper Stichtsche zondag op een 2-2 gelijkspel gehouden. De Zwollenaren keken vijf minuten voor het einde nog tegen een achterstand aan, maar een rake strafcorner van Pieter-Jan Voerman bracht de thuisploeg alsnog een punt. “Dit is een heel goed resultaat, al kregen we achteraf nog wel te weinig”, vindt trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Op voorhand leek HC Zwolle een vrij pittige middag tegemoet te gaan. Sowieso is een wedstrijd tegen de lijstaanvoerder geen gesneden koek en daarbij moest Zwolle ook nog twee sleutelspelers missen. Maarten Struyvenberg is in de Verenigde Staten, terwijl Otto Berkhof niet in actie kwam vanwege werk. Toch kreeg de thuisploeg het voor elkaar om het de koploper lastig te maken. “We kregen in de eerste minuut al een kans voor open doel, maar die werd gemist door Bruno de Oliveira Sousa. Gelukkig maakte hij in de vijfde minuut wel een treffer. We speelden met overmacht, waren echt heel sterk”, vertelt Bunnik. De lijstaanvoerder liet het er echter niet bij zitten en vocht zich terug. Aan Zwolse zijde ebde het goede spel wat weg en dat resulteerde in een tegentreffer.

Nog voor de rust kwam Stichtsche ook nog op voorsprong. “Voor die goal nam iemand de bal met zijn voet mee, maar dat werd gemist door de scheidsrechter”, roept Bunnik. De coach zag in de tweede helft wederom een prima Zwolle. Er werd tweemaal de paal geraakt en uiteindelijk leverde de dadendrang een gelijkmaker op. Wie anders dan Pieter-Jan Voerman mocht aanleggen voor een strafcorner en werkte de bal binnen. “We hebben het goed gedaan, maar hebben nog steeds een overwinning nodig om het grote doel te bereiken. Qua doelsaldo hebben we wel goede zaken gedaan”, concludeert Bunnik. HC Zwolle moet in de laatste speelronde zelf afrekenen met Nijmegen en hopen dat Alkmaar niet wint. Pas dan zijn de Zwollenaren in veilige haven.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws