Bunnig: ‘Overstap naar ZAC was wennen’

| 15-11-2013

Arno Bunnig kwam jarenlang uit voor Landstede Basketbal. Op het hoogste niveau was de forward een gewaardeerde kracht, maar aan al het moois komt een eind. Hij deed een stapje terug en verdedigt nu de kleuren van ZAC Basketbal, uitkomend in de eerste divisie. “Dat was eerst even wennen, vooral qua trainingsarbeid en niveau. Maar nu bevalt het prima”, zegt de in Zwolle woonachtige basketballer.

© Annet van Raalten

Hij speelde negen achtereenvolgende seizoen voor Landstede Basketbal, maar nam na het afgelopen seizoen afscheid van de Zwolse eredivisionist. Al snel kwamen er andere clubs in beeld, uiteindelijk koos Bunnig voor ZAC Basketbal. “Er waren een aantal redenen voor die keuze. Ten eerste is het dichtbij. Ik had ook kunnen kiezen voor Meppel of Urk, maar dan moet je toch weer reizen. Dat was in combinatie met mijn werk niet verstandig geweest”, zegt Bunnig. “Daarnaast zitten er bij ZAC enkele spelers waarmee ik eerder heb gebasketbald, zoals Sjoerd Langevoort. Het is leuk om nu weer samen met hen te spelen.”

Alvorens hij de definitieve beslissing nam, ging Bunnig het gesprek aan met trainer Erwin Hageman. “Erwin is iemand die ook op hoog niveau heeft gespeeld. Daarnaast kwam in dat gesprek naar voren dat wij op dezelfde manier naar basketbal kijken. Ik herkende veel in zijn spelopvatting.” Inmiddels is de competitie zeven speelrondes onderweg, ZAC Basketbal staat als promovendus met zes punten op plaats zeven. “Ik denk dat we nog wel beter kunnen. Als we altijd compleet zijn, dan kunnen we bovenin meedoen. Maar op dit niveau staat basketbal niet altijd meer op één. Daardoor missen we wel eens spelers”, vertelt Bunnig.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZAC speelt dit seizoen in de eerste divisie, een niveau dat voor een aantal spelers nieuw is. “Die hebben nog nooit op dit niveau gespeeld. Voor die spelers zijn de wedstrijden een leerproces”, aldus de Zwolse forward, die met zijn ploeg uitsprak om voor een plek in de top vier te gaan. “We zijn open de competitie in gegaan, maar hebben na één wedstrijd wel uitgesproken dat we bij de bovenste vier willen eindigen. Over een paar wedstrijden gaan we die doelstelling nog eens bekijken en stellen we het misschien wel bij. Naar boven of naar beneden, net wat nodig is.”

Basketbal, Arno Bunnig, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws