Buitensport Zwolle houdt Adventure Race

| 01-03-2016

Buitensport Zwolle organiseert op zaterdag 12 maart opnieuw een Pop-up Adventure Race. In de omgeving van de Agnietenplas gaan teams van twee per kickbike, per kano en lopend op zoek naar zoveel mogelijk controlepunten. “Buitensport Zwolle heeft als doel om sporters in de regio kennis te laten maken met adventure racing. We hopen in de toekomst een race van vier uur of langer aan te bieden”, meldt de organisatie.

Een adventure race is een multidisciplinaire teamsport, welke in Nederland vaak bestaat uit de sportdisciplines kickbiken, mountainbiken, kanoën en hardlopen. Rond de Agnietenplas bestaat elk onderdeel uit een korte lus, waarin de duo’s zoveel mogelijk controlepunten moeten vinden. “Als team moet je een eigen route maken en dat doe je met behulp van een ingetekende kaart. Tijdens de route probeer je zoveel mogelijk controlepunten langs te gaan. Op deze punten hangen stempels, waarmee je aan kunt tonen dat je het punt hebt gehaald. Ook zijn er extra punten te verdienen door het uitvoeren van ‘special tasks’. Deze blijven geheim tot de race, maar neem droge kleren mee”, tipt de organisatie alvast.

De deelnemers worden voorafgaand aan de adventure race ingedeeld in teams en krijgen een briefing over de regels, opzet en hoe men de kaart dient te navigeren. “Als je het leuk lijkt om in teamverband met een collega, familielid of vriend te sporten, dan is dit iets voor jou.” De race duurt van 10.00 tot 12.30 uur en start bij de blokhut van Buitensport Zwolle. Inschrijven kan door namen, mailadressen en een noodnummer te mailen naar infono@spmbuitensportzwolle.nl.

Buitensport Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws