Buitenlandse aanwinsten voor HC Zwolle

| 02-03-2018

De herenploeg van HC Zwolle heeft zich voor de tweede seizoenshelft versterkt met een drietal spelers. De overgangsklasser krijgt de beschikking over Nieuw-Zeelander Nathan Fouhy, de Italiaanse Argentijn Martin Miguel Zalatel en voormalig GCHC-speler Peter Paul Vos. “Je moet creatief zijn”, zegt trainer Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

De smalle selectie, dat was één van de redenen waarom HC Zwolle het in de eerste seizoenshelft bijzonder lastig had. Een blessure gooide al snel roet in het eten, want op dat moment was er amper aanvulling. Er werden spelers van het tweede team gebruikt, A-junioren moesten hun kunsten vertonen en dat kwam de prestaties niet ten goede. “Bij blessures of afwezigen waren we heel kwetsbaar. Frank Geers is onze technisch directeur en hij heeft dat bij Hattem al eens meegemaakt. Als je dan geen versterkingen van buitenaf kunt halen, er uit eigen gelederen niets komt, moet je een creatieve oplossing zoeken. Dan is het goed om in het buitenland te kijken en deze spelers stonden al op onze lijst. We hadden ze nodig”, vindt Van den Broek.

Het heeft tot gevolg dat HC Zwolle per heden Nieuw-Zeelands en Italiaans-Argentijns bloed in de selectie heeft. “Het is voor die jongens een heel avontuur en ze brengen iets extra’s in het team. Het is overigens niet zo dat ze aan komen waaien, een paar potjes spelen, en dan weer vertrekken. Ze gaan zich inzetten voor de vereniging, door bijvoorbeeld trainingen te geven en te coachen”, vertelt Van den Broek, die ook Peter Paul Vos zag aanhaken. Hij liep coschappen in Groningen, maar gaat dat nu in Zwolle doen. Van den Broek: “Met deze versterkingen denk ik dat we er goed op staan. We zijn aan het begin van de voorbereiding naar Valencia geweest en hebben in Nederland nog drie oefenwedstrijden kunnen spelen. Het ziet er goed uit.”

© Annet van Raalten

Het moge duidelijk zijn dat HC Zwolle in de tweede seizoenshelft maar één doel heeft: geen laatste worden en zo degradatie uit de overgangsklasse ontlopen. Een gemakkelijke klus wordt dat niet, want hekkensluiter Leiden heeft slechts één puntje minder dan Zwolle. “En Leiden heeft een goede ploeg, dat hoor ik ook van andere coaches. We hebben de ploegen boven ons in het vizier, maar het hoofddoel is om niet te degraderen. Of dat rechtstreeks is, of via het spelen van play-outs, dat maakt niet zoveel uit. Ik denk dat het een reëel doel is”, aldus Van den Broek.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws