Bubbel Run ook in Zwolle een groot succes

| 21-05-2018

De Bubbel Run is ook in Zwolle een groot succes geworden. Park De Wezenlanden was maandag decor voor het speciale hardloopevenement, waar zo om en nabij de duizend hardlopers aan meededen. Zij liepen onder andere voor stichting Get Connect. “Prachtig weer, een mooi aantal deelnemers, we zijn zeker tevreden”, vertelt presentatrice Gina Maria.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De Bubbel Run werd voor het eerst in Zwolle gehouden en het kon niet beter. Onder een stralende zon gingen eerst de deelnemers aan de 2,5 kilometer over het parcours en het tweede deel was voor de deelnemers aan de 5 kilometer. “De Bubbel Run is ontstaan uit de ColorRain, dat hebben we eerst jaren georganiseerd. De organisatie heeft gezien dat er in Amerika een Bubbel Run was en heeft die ook naar Nederland gehaald. Het is een groot succes. Iedereen heeft er zin in, ouders die met kinderen lopen. Echt chapeau”, aldus Gina Maria, die sprak over 500 deelnemers aan de 2,5 kilometer en meer dan 400 aan de 5 kilometer.

De Bubbel Run stond in het teken van het goede doel Get Connect. Deze stichting zet zich onder andere in voor mensen met langdurige klachten van een hersenschudding, die hulp en ondersteuning nodig hebben op het gebied van een hersenschudding en de gevolgen hiervan. “We gaan in september een hersencentrum starten in Zwolle, dat is heel bijzonder. Op die manier hopen we mensen met deze klachten te kunnen helpen. De gevolgen van een hersenschudding merk je namelijk pas jaren later. Ik kan niet zeggen hoeveel geld er precies heengaat, maar we proberen natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen.”

© Jan Burgman Fotografie
Hardlopen, Bubbel Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws