Bronzen plak voor Lotte van Beek in Hamar

| 02-02-2019

Lotte van Beek heeft zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Hamar een bronzen plak gewonnen. De Zwolse had met 1.15,42 lange tijd de snelste tijd staan op de 1.000 meter. Ronald en Michel Mulder wisten op de 500 meter geen podiumplaats te bemachtigen. De Zwolse tweelingbroers werden respectievelijk zevende (34,95) en vijftiende (35,23).

Voorafgaand aan de laatste rit op de 1.000 meter voor vrouwen ging Lotte van Beek nog aan de leiding, waardoor ze wist dat ze het podium zou halen. “Toen ik het podium haalde dacht ik al: yes, dat is lang geleden”, reageert Van Beek voor de camera van de NOS. “Ik heb nooit aan winnen gedacht. Ik was eigenlijk heel blij met mijn race”, verklaart de Zwolse, die zag hoe in de slotrit zowel Brittany Bowe (1.14,79, twee honderdsten sneller dan Anni Friesinger in januari 2008) als Nao Kodaira (1.15,25) sneller reed.

Normaal gesproken zou je zeggen dat Lotte van Beek dus een goede generale voor het WK afstanden beleefde, maar Van Beek rijdt volgende week niet in Inzell. “In Nederland moet je eind december bij het NK afstanden goed zijn en daar heb ik het gewoon verkloot. Dat ik niet bij de belangrijkste wedstrijd van het jaar ben, is hoe dan ook zuur. Maar het feit dat ik goed ben, maakt het extra zuur”, aldus Van Beek.

Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws