Bronzen plak voor Femke Hollander op NK

| 22-07-2013

PEC-atlete Femke Hollander is zondag tijdens het NK atletiek in Amsterdam derde geworden op het onderdeel kogelslingeren. Haar eerste worp was meteen haar verste met 49.94 meter. “Ongelofelijk. Ik kan het niet geloven. Wat een spannende wedstrijd en wat super gaaf is dit”, aldus een dolblije Hollander, die haar coach Frank Koopmans nadrukkelijk bedankt voor alle trainingen.

© Jeroen Bosman

Naast Femke Hollander kwamen er in Amsterdam meer atleten in actie namens de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910. Meerkampster Lieke Bakker deed mee aan twee onderdelen. Bij het verspringen kwam ze met een gelijkmatige serie tot 5.48 meter en een zevende plek. En de horden passeerde Bakker in 15,06 seconden, waarmee ze zes tienden van een seconde tekort kwam voor een prachtige finale met Rosina Hodde en Dafne Schippers.
 Speerwerpster Femke Oude Ophuis moest toezien hoe anderen het podium haalden, met afstanden die dit seizoen nog net niet binnen haar bereik liggen. Ze werd vierde met 47.43 meter.


Verder kwam 800 meter loopster Suzanne Broxterman tot een tijd van 2.16.31 in de eerste serie, waarmee ze net buiten de finale viel en tiende van Nederland werd. Sacha Popping wierp de discus naar een plaats in de finale, waarin ze achtste werd met 39.82 meter. A-junior Michael Hooper kwam op de 200 meter bij de mannen tot een nieuw persoonlijk record van 22,51 seconden. En tot slot liep Thomas van Laar, de kersverse Nederlands kampioen bij de A-junioren, de 800 meter in 1.55.80. Helaas plaatste hij zich daarmee niet voor de finale.

Atletiek, PEC 1910, Lieke Bakker, Femke Hollander, Femke Oude Ophuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws