Bronzen plak Kirsten Wild op WK omnium

| 27-03-2011

Kirsten Wild heeft zondagmiddag bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn brons gewonnen op het onderdeel omnium. De Zwolse renster ging na de eerste dag nog aan de leiding, maar zag haar kansen op de wereldtitel zondag al snel verkleind worden na de individuele achtervolging (negende) en de scratch (vijfde).

© Britisch Cycling

Op een tweede plaats in de tussenstand begon Wild aan het laatste onderdeel van het omnium, de 500 meter tijdrit. Ze moest daarin enigszins terrein prijsgeven, maar eindigde uiteindelijk toch op het podium. Wild werd zestiende op het laatste onderdeel, maar had voldoende voorsprong opgebouwd om Malgorzata Wojtyra (Polen) van de bronzen plak af te houden. De Canadese Tara Whitten prolongeerde haar wereldtitel op het olympische onderdeel. Het zilver was voor de Amerikaanse Sarah Hammer. Whitten behaalde in totaal 23 punten, Hammer 31 en Wild 42.

“Toen ik bovenaan stond wist ik al dat het knokken zou worden voor een medaille”, vertelde Wild na afloop tegen NUsport. “Whitten en Hammer zijn meiden die elk onderdeel kunnen winnen. Ik ben dat niet. Zij steken er met kop en schouders bovenuit. Ik ben daarom heel blij met brons. Het is onvoorstelbaar zoals het publiek me gesteund heeft. Vooral op de afsluitende 500 meter tijdrit hebben ze me er doorheen gesleept.”

Dankzij de goede prestatie van de Zwolse renster, mag Nederland één deelnemer afvaardigen naar het omnium op de Olympische Spelen van Londen 2012. Voor een olympische startplek heeft Wild echter concurrentie van Marianne Vos. “Volgens mij is het startbewijs voor de Spelen nu veiliggesteld, maar wie er moet gaan? Marianne is een topper, maar ik heb nu ook laten zien wat ik kan. Ik vind het te vroeg voor een keuze. Londen is nog ver weg. Er komen nog genoeg andere wedstrijden aan.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws